nhl_logo

NHL VESTI

Wideman postigao tri gola za pobedu Kapitalsa nad Torontom

U NHL ligi su u petak uveče odigrane četiri utakmice, a u svima su uspešniji bili domaćini. Osim Buffala, sve su ostale ekipei slavile u osnovnih šezdeset minuta.

Washington je pobedio Toronto s 4-2 i napokon bio učinkovit pri igri s igračem više. U poslednjih 14 utakmica Washington je samo tri puta, od 51 mogućnosti, pogotkom realizovao „power-play“, ali ovom je prilikom postigao čak četiri gola u šest takvih slučajeva. Koban je za goste iz Kanade bio Dennis Wideman koji je postigao tri pogotka i imao jednu asistenciju, dok je Nicklas Backstrom zabio jedan uz dva uspešna dodavanja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kikinđanke odnele bod iz Novog Bečeja, Partizan savladao Sentu, slavlje crveno belih i Nišlija u gostima u Super ligi Srbije!

Buffalo je bio bolji od Floride s 2-1 nakon produžetka, a pobednički je pogodak postigao Jason Pominville. Inače, u poslednje je vreme Buffalo imao velikih problema, pa su tako dobili tek treću utakmicu od poslednjih devet ili tek drugu u osam zadnjih domaćih mečeva.

Edmonton je, pak, s 4-1 svladao Colorado uz dva pogotka Sama Gagnera, dok je Winnipeg pobedio Carolinu 4-2.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije, plej-of: Vojvodina u produžetku šokirala Zvezdu i izborila "majstoricu"

NHL liga, petak:

Washington – Toronto 4-2

Buffalo – Florida 2-1 (produžetak)

Winnipeg – Carolina 4-2

Edmonton – Colorado 4-1