aleksandar_drenovak

PRIPREME ORLOVA NA KOŠUTNJAKU

Srpski bokseri spremni sa Strandžat kup

 

Pripreme seniorskog tima Srbije za najstariji evropski međunarodni turnir “Strandžat kup” koji za tri dana počinje u bugarskom glavnom gradu Sofiji ulaze u završnu fazu. Kao što je poznato u Košutnjaku je prisutno sedam takmičara koji pod dirigentskom palicom prvog trenera reprezentacije Miodraga Milića treniraju dva puta dnevno.

S obzirom da će mnogim evropskim selekcijama ovo biti i jedna od glavnih provera pred poslednji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu, i velikog broja prijavljenih takmičara iz celog sveta, organizatori su u program turnira uvrstili samo četvoricu naših takmičara i to u kategorijama do 60 kilograma (Branimir Stanković), do 64 kg, (Ljubomir Marjanović,do 81kg (Marko Nikolić) i u kategoriji preko 91kg (Milutin Stanković).

-S obzirom na činjenicu da je naš lakaš Branimir Stanković u Milanu ge boksuje u svetskoj profesionalnoj ligi (WSB) selečtor Zoran Manojlović je odlučio da na Strandžat kup u Sofiji povede Ljubomira Marjanovića (do 64 kg), Marka Nikolića (do 81 kg) i Milutina Stankovića (preko 91 kg). Sa ekipom u Sofiju će putovati i Aleksandar Drenovak koji je za sada jedini obezbedio vizu za Olimpijadu, a koji će tamo iskoristiti priliku da uživo posmatra većinu svojih potencijalnih protivnika koji su kao i on već obezbedili vizu ili će to na svojim kontinentalnim takmičenjima sigurno uraditi –rekao je Miodrag Milić.

Povezana vest:  BOKSERSKA REPREZENTACIJA SRBIJE STIGLA U BEOGRAD, Drenovak: Nestvaran osećaj! Slede igre u Londonu

Da li će Drenovak tamo trenirati ili samo posmatrati protivnike?! Sigurno je da će momak iz Vrnjačke banje imati dosta posla.

-Naravno da ćemo iskoristiti priliku da on sa nekima od njih odsparinguje dva ili tri prijateljska sparing meča, što će ujedno biti i potvrda o uspešnosti do sada održanih priprema.

Ostali momci koji putuju za Sofiju čeka težak zadatak jer se nalaze u trenažnom procesu i tempiraju formu za kvalifikacioni turnir u Turskoj.

Povezana vest:  SAOPŠTENJE RUKOVODSTVA BEOGRADSKOG RADNIČKOG O OTKAZIVANJU MEČA, Posumnjali u bezbednost

-Što se naših boksera, koji će biti u glavnom programu tiče ja na njih ne vršim apsolutno nikakav pritisak jer za mene ovaj turnir, osim psiholoskog, neće imati neki preterano veliki takmičarski značaj. Naime, sa radom smo počeli pre 25 dana, i u ovom periodu smo uglavnom radili na povećaju izdržljivosti i snage, što znači da oni za koji dan neće biti maksimalno spremni jer sam špic forme se tempira za polovinu aprila, dakle tek za dva meseca. Poželjno bi bilo da naši takmičari na žrebu dobiju evropske boksere jer će u tom slučaju biti u potpuno istom položaju, jer i oni formu tempiraju za april i olimpijski turnir u Trabzonu.Naravno, ne bi valjalo da im protivnici budu  bokseri sa drugih kontinenata kao što su recimo Azija ili Amerika jer će u tom slučaju biti u podređenom položaju. Ali šta je tu je, turnir je još ranije planiran i više sam nego siguran da ćemo na njemu bez obzira na rezultat koji momci ostvare postići ono što ja kao trener i priželjkujem, a to je, steći još jedno veliko međunarodno iskustvo u konkurenciji najboljih i najtrofejnijih svetskih boksera – veli popularni Šipi.

Povezana vest:  Samjuel Peter: Nokautiraću Klička!

Koliko je sam turnir jak pokazuje činjenica da su reprezentativci Srbije na ovom turniru za poslednjih 10 godina ostvarili samo dve pobede i to Nikola Sjekloća 2003. i Branimir Stanković 2008.

-Što se ostalih reprezentativaca tiče oni će nastaviti sa radom u matičnim klubovima do 2. marta za kada je ugovoren međudržavni susret između najboljih boksera Srbije i Hrvatske u Zagrebu. Posle Zagreba i ovog prvog dela priprema biće mnogo jasnija situacija i sigurno je da će spisak od sedam boksera biti skraćen za jedno do dva imena – rekao je na kraju Milić.