branimir stankovic

SP KAZAHSTAN 2013

Baltić sutra na ringu, Drenovak i Stanković 18, Milutin 19. oktobra

Srpski bokseri stigli su u Kazhastan na svetsku smotru najboljih boksera. U Almati je odrađen žreb za “Sajam boksa” a ni ovoga puta sreća se nije osmehnula Orlovima. Podsećanja radi Srbiju će na SP predstavljati Miloš Baltić (do 52 kg), Branimir Stanković (do 64 kg), Aleksandar Drenovak (do 75 kg) i Milutin Stanković preko 91 kg. uz pesničare u Kazahstanu su još Miodrag Milić trener reprezentacije i Zoran Manojlović, selektor.

Povezana vest:  Borovčanin se priprema na Zlatiboru!

Aleksandar Drenovak u kategoriji do 75 kilograma postavljen je za osmog nosioca u svojoj kategoriji. U prvom kolu je Drenovak slobodan a u drugom, koji je na program 19. oktobra popodne, će se sastati sa boljim iz duela Edine Badr Hadioui (Maroko) i Aziz Achilov (Turkemnistan).

Srpski teškaš Milutin Stanković boksuje 19. oktobra a u prvom kolu će boksovati protiv Rumuna Mihail Nistora. U koliko prođe prvu prepreku Stanković će se sastati sa boljim iz meča Aleksej Zavatin (Moldavija) – Erik Pfeifer (Nemačka, 6. nosilac).

Povezana vest:  Beogradu Svetsko prvenstvo u boksu 2021.

Mladi Miloš Baltić, u kategoriji do 52 kilograma penje se na ring 14. oktobra (popodne). Protivnik Baltiću biće Kinez Ksingksian Mai. Ako prođe prvo kolo Baltić će se sastati sa petim nosiocem u njegovoj kategoriji bokserom iz Irske Patrikom Barnsom 18. oktobra.

Branimir Stanković, u poluvelter kategoriji (do 64 kg) Slobodan je u prvom kolu a postavljen je za četvrtog nosioca u njegovoj kategoriji. U drugom kolu Stankoć će se sastati sa boljim iz duela Shavkatdze Rakhimov (Tadžikistan) – Adilson Justino (Angola). I taj meč je na program 18. oktobra.   

Povezana vest:  Vajlder odbranio titulu svetskog prvaka, nerešeno sa Fjurijem