aleksandar drenovak 1
SP KAZAHSTAN 2013
Drenovak odličan na startu
 
Nastavlja se takmičenje u olimpijskom – amaterskom boksu. U Almati je danas (subota) nastupio Aleksandar Drenovak a očekuje se nastup Milutina Stankovića u teškoj kategoriji (preko 91 kg). Na Planetarnom skupu već su nastupili, i izgubili Miloš Baltić, u drugom kolu, i Branimir Stanković u kategoriji do 64 kilograma, u prvom kolu.
U srednjoj kategoriji nastupio je Aleksandar Drenovak. Jedini predstavnik Srbije na OI u Londonu, momak iz Vrnjačke banje, postavljen je za osmog nosioca u kategoriji do 75 kilograma. U prvom kolu Drenovak je bio slobodan a u drugom se sastao sa Azizom Akhilovim iz Turkmenistana. U sve tri runde Drenovak je kontrolisao borbu i slavio na kraju meča rezultatom 3:0 (30:27).
U narednom kolu, osmini finala, Drenovak će boksovati protiv Azizbeka Abdugofurova iz Uzbekistana. Takmičar bivše Sovjetske republike bio je bolji od Navruza Jafoeva iz Tadžikistana (3:0). Meč Drenovaka i Azizbeka na programu je 21. oktobra u popodnevnom terminu (oko 11,00 časova po srpskom vremenu).
Povezana vest:  NENAD STANKOVIĆ OSVOJIO TITULU U VBF VERZIJI, Stanković: Na redu meč sa Botom, Holifildom pa sa Klič