bosko_draskovic

Boško Drašković izgubio na startu od Amadora

 

Crnogorski bokser Boško Drašković u prvom kolu na turniru u Londonu sastao se sa Osmarom Bravo Amadorom iz Nikaragve. Đetić je u polutešku kategoriju (do 81 kg) stigao sa vajld kartom a u uglu mu je sekundirao Dragan Đuričković, selektor BS Crne Gore. U prvom kolu Drašković je izgubio rezultatom 16:11 (5:2,2:5, 9:4)

Povezana vest:  Hej zbog povrede odustao od meča sa Čarom

Drašković je krenuo sa (po)malo otvorenim gardom ali fajterski nastrojen I bez respekta prema protivniku. Sudija u prvoj deonici meča nije imao posla jer se borba odvijala na sredini ringa. Pred kraj runde je Amador bio za nijansu konkretniji ali je runda pripala Draškoviću (5:2).

Ni u drugoj rundi nije bilo kalkulacija i momak iz Crne Gore gradio je borbu ali je protivnik bio uspešniji i slavio sa 5:2.

Povezana vest:  Završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije 2021. u konkurenciji seniorki i seniora

Poslednjih tri minuta doneo je dosta uzbuđenja a obojica su unosila maksimum snage u udarce i nije bilo nikakvih kalkulacija niti taktike. Na minut do kraja sudija je brojao Draškoviću kome je, očigledno falilo snage, a Amador je nastavio da juri Draškovića i da preuzima inicijativu na meču što je bilo dovoljno za pobedu.

U osmini finala Osmar Bravo Amador će se sastati sa Ukrajincem Oleksanderom Gvozdjukom koji je pobedio, na poene, Belorusa Makhaila Dauhaliaveta sa 18:10 (5:4,6:3,7:3).

Povezana vest:  55. MEČ ŠAMPIONA, Branimir Stanković brani čast Srbije