Borovčanin ostvario novu pobedu

boks_mecavnik_borovcanin (1)

U ambijentu kakav se može videti samo u Las Vegasu ili Monte Karlu, Nenad Borovčanin zabeležio je 21.pobedu u karijeri nokautiravši Adisa Dadovića u trećoj rundi i tako zabeležio nove bodove na rang listama (trenutno, 26.pozicija na svetskoj i 17.na evropskoj rang listi). Dadović, debitant u profi boksu, je od prve runde krenuo agresivno, pa je borba samim tim bila uzbudljiva od samog starta. Borovčanin je tek u drugoj rundi uspostavio kontrolu borbe, a sredinom treće runde strahovitim levim direktom oborio Dadovića. Posle prvog nokdauna Dadović je pokušao da se vrati u meč, međutim Borovčanin je odličnom serijom udaraca ponovo protivnika poslao na pod i tu je bio kraj borbe.

Povezana vest:  SP BAKU 2011, Završeno merenje, na redu žreb, u pet kategorija 296 boksera

-Ova pobeda mi je od velikog značaja za nastavak karijere. Na ovakvom spektaklu jos nisam boksovao. Emir Kusturica je napravio pravo iznenađenje za sve, počev od organizacije, preko ambijenta, scene i zvuka, pa do trubača koji su ispratili moj izlazak na ring. Drago mi je da je i on zadovoljan samnom, a posebno što će mi u budućnosti biti podrška, a Drvengrad nova baza za pripreme – rekao je Nenad Borovčanin posle meča.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA POJAS, Feliks Šturm odbranio pojas u meču sa Zbikom

Priznanje za razvoj i unapređenje boksa dobili su Miodrag Perunović i Jovan Purar ispred MK Group, a Emir Kusturica zlatnu plaketu, koju mu je ispred BALKAN BOX PROMOTION uručio Mikan Velinović.

 

Rezultati:

Vitomir Martic-Slobodan Lukic 1:1

Sanel Papić (Srbija) – Samid Imamović (BiH) 2:0

Dejan Zlatičanin (CG) – Istvan Hadules(Mađarska) 2:0

Predrag Radoševic (CG) – Ibrahim Mahnić(BiH) 2:0

Povezana vest:  ZLATIBOR BOXING NIGHT, Piperski pobedom startovao u profi boksu

Nenad Borovčanin(Srbija) – Adis Dadović (BiH) 2:0

boks_mecavnik_borovcanin