Srpski teniseri sutra u Banja Luci

Đoković i Troicki igraju humanitarni meč u “Boriku“

 

viktor_troicki_portretPrva dva reketa Srbije, Novak Đoković i Viktor Troicki, sutra uveče će u banjalučkoj dvorani “Borik“ odigrati humanitarni egzibicioni meč od kojeg će prihod ići u himanitarne svrhe.

Organizator susreta trećeg i 29. igrača na ATP listi je M:tel Srpske, a novac koji je prikupljen od prodaje ulaznica i sponzora biće uplaćen za izgradnju igrališta za decu sa invaliditetom u Zavodu za fizikalnu medicinu “Dr. Miroslav Zotović“. Za meč, koji počinje u 18 časova, štampano je 4.000 ulaznica, od kojih je 1.500 išlo sponzorima, a 2.500 ih je rasprodato veoma brzo.

Povezana vest:  Srpsko finale na Mozzart openu, pobednik Miljan Zekić

Đokoviću će ovo biti prvi boravak u najvećem gradu Republike Srpske, dok je Troicki 2005. osvojio banjalučki Čelendžer, što mu je bio prvi veći uspeh i od tada njegova karijera ide uzlaznom putanjom.

Osim što će odigrati meč, Đoković i Troicki sastaće se sa političkim vrhom Republike Srpske, kao i predstavnicima Gradske uprave, a svi zajedno bi trebalo da prošetaju Banja Lukom. Pre meča biće održana i konferencija za štampu, koja počinje u 16.45 časova.