benes djera i huk
Marko Huk upoznao Marjana Beneša
 
Dvojica šampiona – Marjan Beneš i Marko Huk, jedan iz prošlog, drugi iz ovog veka upoznali su se, kasno sinoć u beogradskom restoranu „Šest topola“ na Beogradskom sajmu. Pored dosta priče oko mečeva bivših Huk je delovao zadovoljno što je imao čast da upozna čoveka koga je podržavala, za koga je navijala cela Jugoslavija.
Velizar Đerić, sada već bivši predsednik Bokserskog saveza Srbije „kriv je“ za susret dvojice šampiona. Đerić je bio kratak.
-Ovo je istorija. Susret dvojice šampiona, prelepo.
Prvak sveta u WBO verziji, u kruzer kategoriji Marko Huk brani pojas 25. januara naredne godine a protivnik će mu biti Firat Arslan. U karijeri Huk ima 39 mečeva od čega 36 pobeda (25KO), dva poraza i jedan nerešen meč.
Jedan od poraza Marka Huka je i onaj od Aleksandra Povjetkina kada je Huk hteo da objedini WBO i WBA pojas ali se titulom prvaka sveta u WBA okitio Povjetkin.
Podsećanja radi Marjan Beneš je prvi profi meč odboksovao 6. avgusta 1977 i pobedio je Klementa Tsinzu (31,11,4). Bokser iz Banja Luke u karijeri je upisao 39 mečeva od čega je imao 32 pobede (21KO), šest poraza (3KO) i jedan nerešen meč. Poslednji duel imao je 2. februara 1997 kada je nokautom u drugoj rundi pobedio Klifa Mek Kourija i uspešno okačio rukavice o klin. Bio je ponosni vlasnik pojasa Prvaka Evrope (EBU) u lako teškoj kategoriji a borio se i za pojas WBA prvaka sveta ali je izgubio od Ajuba Kalulea u Danskoj 12. juna 1980.
 
PHOTO: ATA Images – Antonio Ahel
Povezana vest:  ZLATIBOR BOXING NIGHT, Piperski pobedom startovao u profi boksu