brazil slavlje

Skolari: Kosta prvi na listi putnika za Mundijal

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari rekao je danas da je napadač Atletiko Madrida Dijego Kosta prvi na listi želja kada je u pitanju spisak putnika za Svetsko prvenstvo 2014. godine.
-Nisam razgovarao sa igračem, ali kontaktirao sam njegovog menadžera da vidim da li želi da razgovara sa nama, jer dobijamo informacije da i Španija planira da ga zove u svoju reprezentaciju. Kada bih danas odlučivao o timu za Svetsko prvenstvo, Kosta bi bio prvi na listi. Sviđa mi se kako igra – rekao je Skolari za španske medije.
On je dodao da planira da pozove 25-godišnjeg fudalera za prijateljske utakmice protiv Hondurasa i Čilea sledećeg meseca u Majamiju i Totontu. Kosta je rođen u Brazilu, ali poseduje državljanstvo Španije, pa je postao predmet spora između nacionalnih saveza dve zemlje.
Neadvno je izjavio da je odlučio za koju će reprezentaciju igrati, ali nije želeo da otkrije da li će obući dres Španije ili Brazila. Kosta je u dosadašnjem delu sezone postigao 12 golova za Atletiko, 10 u španskoj Primeri i dva u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Ibrahimović otputovao na lečenje u Švedsku