pep gvardiola super

Gvardiola: Volim igrače koji žele da izvedu jedanaesterac

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je povodom odbijanja fudbalera Arjena Robena da izvede penal u utakmici protiv Viktorije iz Plzenja, da voli igrače koji „imaju karakter, uzmu loptu i žele da izvedu jedanaesterac“.
Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su sinoć Viktoriju iz Plzenja sa 5:0, u utakmici trećeg kola Grupe D u Ligi šampiona. U 25. minutu dosuđen je penal za Bajern, a Gvardiola je pored aut linije rekao svojim igračima da Roben izvede jedanaesterac. Holanđanin je to odbio, pa je gol iz penala postigao Frank Riberi.
-Volim kada igrač ima karakter, kada uzme loptu i želi da šutira penal. Želeo sam da Arjen izvede penal – rekao je Gvardiola, preneli su nemački mediji. 
Roben je ljut na Gvardiolu jer mu nije dozvolio da šutira penal u prevenstvenoj utakmici protiv Majnca, prošlog vikenda. On je tada uzeo loptu i krenuo da izvede penal, ali je Gvardiola naredio da šutira Tomas Miler. 
Roben nije želeo da komentariše svoju odluku, već je rekao da bi Bajern mogao bolje da igra. 
-Ne želim da pričam o tome. Ekipa je igrala dobro, pobedili smo sa 5:0, iako smo mogli mnogo bolje – rekao je Roben.
Bajern je sa devet bodova prvi na tabeli Grupe D i mogao bi da obezbedi plasman u osminu finala Lige šampiona ako pobedi u Plzenju u četvrtom kolu. 

Povezana vest:  Snajder izbacio Juventus iz Lige šampiona