lovrenji par mega

Vujošević:Nanter je teži protivnik nego što mu ime govori

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da želi da njegova ekipa napravi što bolji rezultat u Evroligi i da je zato bitna pobeda u utakmici protiv francuskog Nantera.
-Želim da naš tim prođe što bolje u ovom takmičenju, zato želim pobedu. Teško je igrati pod imperativom, a mi ćemo biti u takvoj situaciji. Protivnik je mnogo teži nego što mu ime govori. Imaju petoricu U Evroligi nema slabih ekipa. Dosadašnji rezultati su pokazali da niko nema zagarantovanu pobedu, a ovima koji se klade to otežava posao, jer ne mogu da odigraju na sigurno – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.
Vujošević je kazao da Nanter nije ekipa koja ima veliku tradiciju i zato mogu da se kreiraju pogrešne predrasude o toj ekipi.
-Ako tako krenemo, da prvi put igraju Evroligu, da iz godine u godinu menjaju rang takmičenja… U nekim argumentima procena kvaliteta može da se uzme i utakmica koju su na pripremama igrali sa Crvenom zvezdom, koja je dobila tu utakmicu s 30 razlike, ali to nije isti tim Nantera – rekao je Vujošević.
Trener crno-belih je istakao da Nanter ima pobednički mentalitet i da je to ekipa koja ima kontinuitet rada.
-Imaju petoricu stranaca, ali to je ekipa koja igra timski, nema iskakanja… To je šampion Francuske, a Francuska je prvak Evrope. Mi smo šampioni Srbije, države koja je bila sedma u na Evopskom prvenstvu u Sloveniji. Zato moramo da ih maksimalno respektujemo – kazao je Vujošević. 
Vujošević je rekao da će Bogdna Bogdanović koji se povredio u meču protiv Zadra biti u timu, da se Nikola Milutinov polako oporavlja od povrede, ali je i naveo da se Davis Bertans neće vratiti na teren za šest meseci kao što je planirano.
-Oporavak ide jako dobro. prve procene su bile da će oporavak trajati šest meseci, ali zbog obaveza pema San Antoniju koji polaže pravo na Betansa, oporavak će trajati osam meseci – rekao je Vujošević.
Trener šampiona Srbije je naveo da očekuje pun Pionir i pozvao navijače da ne prave incidente. 
-Siguran sam da će se meč odigrati u krcatoj dvorani i sportskoj atmosferi. Mi smo u takvoj finansijskoj situaciji da bi svako bacanje predmeta na teren moglo da dovede do sankcionisanja ULEB. To teško možemo da podnesemo. Zato molim navijače da budu smireni i ne bacaju ništa na teren – kazao je Vujošević.
On je rekao da karte za parter za sutrašnju utakmicu nisu prodate, koje, kako je dodao, nisu ni malo jeftine, odnosno koje koštaju 2.000 dinara. 
-One nisu predviđene za srednjoškolce, ljude sa slabijim finansijskim mogućnostima, već za one koji vole Partizan, a pritom im je materijalno stanje malo bolje. Iznenadilo me je što dobrostojeći pojedinci traže besplatne ulaznice. To mi nije jasno. Došli smo u situaciju da, kao što je učinila Zvezda pred utakmicu sa Lokomotivom, kažemo i mi kako nema besplatnih ulaznica – istakao je Vujošević.
Košarkaš Partizana Leo Vesterman neveo je da Nanter ima kvalitet, ali da očekuje pobedu. 
-To je jak tim, koji ima dobru hemiju. Biće teška utakmica ali očekujem pobedu… Znam neke igrače, ali zvezda tima je tim. Igraju dugo zajedno i hemija tima je odliča – rekao je Vesterman. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi dobili i u drugoj utakmici dobili Sanse