dragan ignjatovic skupstina 1

IZBORNA SKUPŠTINA BSS

Dragan Ignjatović novi predsednik Bokserskog saveza

Dragan Ignjatović privrednik iz Beograda, osnivač i vlasnik bokserskog kluba „Serbijan fajter“ izabran je za novog predsednika Bokserskog saveza Srbije na vanrednoj izbornoj Skupštini u Beogradu u sali Privredne komore Beograda.

Od 95 delegata, koliko je prisustvovalo vanrednoj izbornoj Skupštini BSS, Ignjatović je na tajnom glasanju dobio 59 glasova, dok je drugi kandidat Ivan Sočo nekadašnji reprezentativac u boksu i kik boksu dobio 35 glasova. Jedan listić je bio nevažeći. Ukupno biračko telo je 110 delegata.

Ignjatović se zahvalio na poverenju i obećao vraćenje lige u sistem bokserskog sporta sa šest klubva za koju je već obezbedio sponzore, jasne kriterijuma  kako će se trošiti sportski dinar, mnogo veću pažnju bokserskom podmlatku i javnost u radu saveza, ali i trenerske i sudijske organizacije.

Povezana vest:  Gasijev: Pozivam srpsku braću na spektakl

– Odlučio sam da u Upravni odbor BSS ne uđe ni jedan sportski radnik koji je trenutno u boksu – rekao je posle izbora Dragan Ignjatović i nastavio – Sve su to privrednici koji mogu da pomognu boksu i posebno savezu kome preti ukidanja  budžetskog finasiranja. Za zamenika predsednika imenovaću Jovana Miloševića a za članove UO BSS Andriju Uroševića, Srđana Veljkovića, Žarka Kojića, Miloša Zekovića, Marka Pavelšeka, Božu Ristića i Slavka Relić. Imam mandat od dve godine, čeka nas težak posao, a ako posle toga ne budete zadovoljni, možete da me smenite.

Članove UO BSS predložiće i  regionalni bokserski savezi Beograda, Vojvodine, Šumadije i Jugostočne Srbije.

U Nadzorni odbor izabrani su Predrag Stojanović (Jugoistočna Srbija), Jovan Rvović (Šumadija) i Milanko Jovičić (Vojvodina).

Povezana vest:  Upozoren australijski bokser zbog aboridžinske zastave

Dosadašnji predsednik BSS Velizar Đerić, koji je pre ne

[to vi[e od mesec dana podneo neopozivu ostavku (kao i zemenik predsednika Božidar Tadić i  predsednik Nadzornog odbora Zoran Anđić), zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i poželeo novom predsedniku i rukovodstvu uspeh u radu.

Rasprava na sednici bila je  polemička, kritička i sa dosta udaraca „ispod pojasa“, iako je Đerić apelovao na poštovanju „Fer pleja“. Ivan Sočo je tvrdio da kandidat Dragan Ignjatović nije legalan jer je kandidaturu podneo posle roka po Statutu BSJ i da dolazi iz profesionalnog boksa što može „da dovede u nezgodnu situaciju BSS u odnosu na Međunarodnu federaciju amaterskog boks – AIBA koja zabranjuje profesionalnim bokserima, menadžerima, trenerima  i svima koji rade u profi boksu da budu na funkcijama u amaterskom boksu“.

Povezana vest:  Iz Košutnjaka po trofej “Beogradskog pobednika”

Ignjatović nije ostao dužan, tvrdeći da je Ivan Sočo sa svojim članovima izbornog štaba obilazio Srbiju i nudio klubovima i „po milion dinara da glasaju za njega“ kao i da je obećao nekoliko šlepera rukavica, opreme i ringova  ako ga podrže. Treneri su, prema rečima Ignjatovića, šakom i kapom dobijali obećanja da će biti selektori i da je „podeljeno najmanje 12 selektorskih mesta, a da je još pedesetorici mladih boksera obećano mesto u reprezentaciji“.

Da je Ignjatović u prednosti pokazalo se i izjašnjavanje da li da se glasa javno ili tajno. Pristalice Ivana Soča su isistirale na javnom, ali su velikom većinom glasova delegati odlučili da se glasa tajno.

U svečanom delu podeljena su priznanja i sertifikati klubovima.

dragan ignjatovic skupstina 2