mihajlovic

Karadžić: Nisam optimista po pitanju ostanka Mihajlovića

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da nije optimista kada je u pitanju ostanak Siniše Mihajlovića na mestu selektora nacionalne reprezentacije.
-Razgovori sa selektorom već duže vreme su u toku, ovde u Dubaiju su intenzivirani i uskoro ih privodimo kraju. Zato još ne mogu da kažem da li on odlazi u Italiju ili ostaje selektor Srbije. U poslednja dva dana ljudi iz Sampdorije presingovali su Sinišu, činjenica je da on ima tu ponudu na stolu, ali konačna odluka nije donesena – izjavio je Karadžić za sajt nacionalnog saveza, dodajući da predsednik italijanskog kluba Edoardo Garone nije razgovarao sa zvaničnicima FSS.
-Moram, međutim, da kažem da posle svega nisam veliki optimista. Voleo bih da Mihajlović ostane selektor naše reprezentacije, jer verujemo u ono što radi. Međutim, pojavili su se detalji od koji su neki rešivi, a neki nisu“, objasnio je Karadžić istakavši da „finansije definitivno nisu problem“, jer, prema njegovim rečima, „selektor nije izašao iz okvira zahteva koje je ranije imao.
-Takođe, ne bih rekao ni da je ključni razlog to što je Mihajlović svoju sudbinu u reprezentaciji vezao za moj ostanak na funkciji predsednika FŠ. Posvećeni smo utakmici sa Rusijom, posle čega nas čeka duel protiv novinarske selekcije u Užicu i mislim da ćemo tada imati jasniju sliku i konkretno rešenje – kazao je Karadžić, koji se nalazi u Dubaiju, gde reprezentacija Srbije sutra od 17.30 sati igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Rusije.
Italijanska agencija Ansa prenela je u sredu da je Mihajlović postigao sporazum sa Sampdorijom i da će uskoro preuzeti ekipu iz Đenove. Navodno je dogovorena saradnja do kraja sezone 2013/2014, a ugovor će automatski biti produžen ukoliko Sampdorija izbori opstanak u Seriji A. Ansa je istakla da Mihajloviću predstoji razgovor sa rukovodstvom FŠ pošto ima važeći ugovor koji ističe 30. novembra.

Povezana vest:  Remi Hajduka i Dinama, Enrikez promašio penal