trajs i maksa

Srpski rvači ogorčeni zbog suđenja na Evropskom prvenstvu

Predsednik Rvačkog saveza Srbije (RS S) Željko Trajković rekao je danas da je veoma nezadovoljan suđenjem na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Finskoj i da je Srbija zbog grešaka sudija verovatno ostala bez dve medalje. 
-Na Evropskom prvenstvu primećena je jeziva pristrasnost u suđenju. Zbog toga smo verovatno ostali bez dve medalje. Želimo da se sudijske greške sankcionišu, nama ne treba sudije da pomažu, ali ne smemo da budemo oštećeni – rekao je Trajković na konferenciji za novinare u Beogradu. 
RS S je nezadovoljan suđenjem na borbama u kojima je srpski rvač Kristijan Fris poražen od bugarskog takmičara Aleksandra Kostadinova, kao i u duelu Aleksandra Maksimovića sa Belorusom Aleksandrom Džemjanovičem. 
-Tu je bodovanje bilo neadekvatno, delile su se nezaslužene opomene, napravljeni su očiti i očigledni propusti i teško smo oštećeni – istakao je prvi čovek RS S.
Trajković je naveo da se zbog toga žalio delegatima, ali i da je razgovarao sa prvim čovekom Međunarodne rvačke federacije (FILA) Nenadom Lalovićem. 
-Nema veze što je Lalović naš čovek, neko mora da odgovori na ova pitanja – kazao je Trajković. 
On je najavio da će se RS S obratiti Olimpijskom komitetu Srbije I Ministarstvu omladine i sporta kako bi zajednički rešili ovaj problem. Trajković je rekao da je, bez obzira što nije osvojena medalja, na Evropskom prvenstvu u Finskoj ostvaren izvanredan rezultat, jer je cilj bio da se dva takmičara plasiraju među prvih sedam. 
-Na dobrom smo putu da na Olimpijskim igrama u Rio de Žanieru dođemo do toliko željene medalje – kazao je Trajković.
Srpske rvače naredno veliko takmičenje očekuje na jesen kada će se boriti za Svetskom prvenstvu u Uzbekistanu. 

Povezana vest:  Valentin Jordanov čelnik Bugarske rvačke federacije vratio olimpijsko zlato!

PHOTO: ATA Stars