84 prvenstvoOdlično rvanje u Zrenjaninu na 84. prvenstvu Srbije

U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu završeno je 84. prvenstvo Srbije u grčko rimskom stilu za seniore. Na merenju se pojavio 71 rvač iz 14 klubova.
Učešće po kategorijama: do 59 kg: 7, do 66 kg: 7, do 71 kg: 12, do 75 kg: 8, do 80 kg: 9, do 85 kg: 8, do 98 kg: 11 i do 130 kg: 9. Najviše rvača se takmičilo iz zrenjaninskog Proletera – 18, dok je iz Spartaka stiglo 12 a iz beogradskog Partizana 10.
Publika je u prvom delu, eliminacijama, imala prilike da vidi interesantne mečeve i dosta kvalitetnih borbi mada je primetno da je za razliku od Prvog kupa Srbije, sa početka godine, nastupilo manje takmičara. U finalu kategorije do 66 kilograma očekivalo se više od dvojice srpskih reprezentativaca Davora Štefaneka i Kristijana Frisa. Izostao je žar po kome su obojica poznati ali je Štefanek, iako povređen, ušao u borbu i do kraja meča sa Frisom uspeo da stigne do zlatne medalje.
U kategoriji do 71 kilograma sastali su se Aleksandar Maksimović i Mario Štefanek. U tom finalu je Maksimović bio ubedljiv i bez većih problema savladao mladog Štefaneka. Prva, prava borba viđena je u kategoriji do 80 kilograma. U finalu je slavio Viktor Nemeš ali je Todorović vodio do minut pred kraj borbe i zbog pasivnosti je zaradio poen i tako izgubio borbu. U finalu do 75 kilograma Mate Nemeš je bio sigurniji u duelu sa, uvek neugodnim, Valdemarom Štajerom iz Novog Sada.
U kategoriji do 85 kilograma, u finalu, viđena je repriza finala sa početka godine, sa Prvog kupa Srbije, gde su se sastali Stankić i Balo. Ovoga puta se reprezentativac Srbije revanširao i savladao Stankića sa 4:0. Dejan Franjković je u kategoriji do 98 kilograma bio siguran u meču sa Miočinovićem dok je u teškoj kategoriji Nemanja Pavlović je bio bolji od Bobana Živanovića.

Povezana vest:  Rvač Viktor Nemeš osvojio srebro na EP u Kaspilsku

Konačan plasman:

Do 59 kg: Tamaš Nađ (Senta), Jovica Papić („Ljubomir Ivanović – Gedža“), Dalibor Karamarković (Partizan, Tomaševac), Nikola Marković (Proleter).

Do 66 kg: Davor Štefanek (Proleter), Kristijan Fris (Proleter), Milan Marić (Radnički, Sombor).

Do 71 kg: Aleksandar Maksimović (Partizan), Mario Štefanek (Spartak), Tamaš Vaš (Senta), Rudolf Lerinc (Potisje).

Do 75 kg: Mate Nemeš (Proleter), Valdemar Štajer („Novi Sad“), Ervin Penjov (Spartak), Marko Devčić (Radnički, Beograd).

Povezana vest:  SERBIA OPEN I PRVENSTVO CEN. SRBIJE, Seniori raspoloženi na Krstu

Do 80 kg: Viktor Nemeš (Proleter), Milan Todorović (Radnički, Kragujevac), Dragutin Dukić (Radnički, Beograd), Mihajlo Bajlović (Partizan)

Do 85 kg: Petar Balo (Proleter), Vladinir Stnkić (Fruškogorac), Tamaš Šlajher (Potisje), Miloš Pitulić (Partizan, Beograd).

Do 98 kg:Dejan Franjković (Proleter), Marko Miočinović („Novi Sad“), Vujadin Bosnić (Spartak), Horvat Sabolč (Spartak)

Do 130 kg:Nemanja Pavlović („Novi Sad“), Boban Živanović (Partizan), Zoltan Varga (Spartak), Roland Bin (Spartak)

Povezana vest:  Štefanek: Sija bronza kao prošlogodišnje zlato

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES