rvaci bg press
Beograd krajem avgusta domaćin Svetskog prvenstva u rvanju za veterane
 
Svetsko prvenstvo u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom za veterane biće održano u Beogradu od 22. do 31. avgusta, s tim da borbe počinju od 26. avgusta, kada je i zakazano svečano otvaranje u Sportskom centru „Šumice“.
Prvenstvo će biti jedno od većih i bolje organizovanih takmičenja koje je u poslednje vreme održano u Beogradu, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je i predsednik Organizacionog odbora ovog takmičenja.
On je, na konferenciji za novinare u Starom dvoru, podsetio da Beograd ima veliko iskustvo u organizaciji međunarodnih rvačkih prvenstava, a ovo će, kako je istakao, obeležiti sportska dešavanja u avgustu u našoj zemlji, ali i šire.
– Očekujemo da takmičenje bude promocija rvanja i da privuče što veći broj mladih ljudi. Takođe je bitno da će Beograd i ovom manifestacijom okupiti veliki broj takmičara i poštovalaca ove plemenite veštine, čime će doprineti boljoj turističkoj posećenosti našeg glavnog grada – ukazao je zamenik gradonačelnika.
Direktor Svetskog prvenstva i potpredsednik Rvačkog saveza Srbije Rajko Batlić dodao je da će naša selekcija nastupiti sa dobrim timom veterana, koji su nosioci evropskih i svetskih odličja.
On je precizirao da je do sada prijavljeno više od 600 takmičara iz 64 zemlje i da očekuje da do početka prvenstava taj broj bude i veći.
Organizatori su pojasnili da od 22. avgusta u našu prestonicu pristižu sportisti i sudije, u naredna dva dana biće održan međunarodni sudijski seminar, posle čega je predviđen dan za merenje takmičara i žrebanje, nakon koga počinju eliminacione borbe. Na programu su u prva tri dana borbe u grčko-rimskom stilu, dok su poslednja dva dana rezervisana za slobodni stil. Eliminacione borbe će biti na programu u „Šumicama“ od 10 do 14.30 sati, dok će finalni susreti biti u terminu od 18 do 20 sati.
Karte će se, prema rečima organizatora, prodavati po simboličnoj ceni od 350 dinara, od čega će veći deo ići u humanitarne svrhe. Predviđeno je, takođe, da kupovinom karata posetioci mogu da osvoje i vredne nagrade.
Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Poraz Davora Štefaneka