rajko baltic dec 2011
SP ZA VETERANE 2014
Baltić: Beograd još jedanput položio ispit!
 
Direktor Svetskog prvenstva za veterane i Rvačkog kluba Partizan Rajko Baltić posle tri dana takmičenja u SC Šumice delovao je zadovoljno. Posle borbi u slobodnom stilu na strunjači se takmičilo preko 350 takmičara i sve je maksimalno funkcionisalo.
-Veliki je napor, rad i muka. Ovo je veliki sistem jer svakodnevno mora da se radi na pet punktova…. Od aerodroma, akreditacija, hotela, saobraćaja preko ishrane, merenja i žrebanja takmičara.  Posle priprema za takmičenje koje su trajale više od šest meseci ušli smo u sami finiš. Veliki je napor i treba i ovo izdržati. Tek smo na polovini takmičenja. Bitno je da se održi nivo organizacije a već smo dobili pohvale od svih, od zvaničnika svetske i evropske federacije, preko učesnika šampionata i tako treba da odradimo do samog kraja – rekao je Rajko Baltić, director Šampionata.
Organizator misli na sve kako bi sve maksimalno funkcionisalo.
-Tehnički je sve maksimalno urađeno. Funkcionalno ide sve po planu i to je dobro. Odlična je bila i ceremonija otvaranja a i svaki dan je i puna hala gledalaca što je dobra stvar i lepo za videti. Borbe poseduju kvalitet jer su to pravi majstori rvanja. Ima i sjajnih mečeva, pogotovo kod starijih od 65 godina. I ovo je najbolja reklama za naš sport.
Mukotrpan rad potpomogli su mnogi a kako kaže Baltić Beograd je još jedanput položio ispit u organizaciji velikih takmičenja.
-Ceo sistem organizacije ne bi uspeo i bio na ovako visokom nivou da nije bilo državnih organa na prvom mestu Vlade Republike Srbije, Ministarstva policije Reublike Srbije, Direkcije policije na čelu sa Miloradom Veljovićem, policijske uprave grada Beograda, Vojno medicinske akademije, Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta, mnogih drugih državnih institucija uključujući I grad Beograd na čelu sa gradskim rukovodiocima I Andrejom Mladenovićem, zamenikom gradonačelnika. Ništa manju zahvalnost neodajem medijima, od generalnog medijskog pokrovitelja RTS, Studio B, SOS kanal, TV Kopernikus, Grand, Pinki televizija, listovima Sport, Sportski žurnal, Novostima i portalu ATA Stars koji su sjajno popratili manifestaciju od početka. Dali su doprinos visokoj medijskoj promociji šampionata što je bio I jedan od ciljeva da približimo rvanje i ovaj veliki događaj našim građanima. Šampionat ima višestrukog značaja, ne samo u takmičarskom, već I u kulturnom, ekonomskom I političkom smislu. Okupili smo blizu 700 takmičara iz 62 zemalje I uspeli smo da prikažemo grad I zemlju u najlepšem svetlu – veli Baltić.
Bez sponzora organizacija Svetskog prvenstva za veterane bila bi nemoguća. Mnogi su pomogli da se ovaj Šampionat održi u srpskoj prestonici.
-Glavnu snagu i podršku Šampionatu bez kojih ne bi mogli da krenemo u organizaciju su prijatelji iz Pionira iz Subotice, AMS, Biomelem, Matica, Menta Padej, Svislajon iz Takova, Lasta, Voreks, Beoekspo, Skaj mjuik, motel Predejane, Austrotherm, LBK Mićko, PIM Ivan Milutinović I drugi kojima se iskreno zahvaljujem na ključnoj podršci i pomoći – rekao je na kraju Rajko Baltić.
Povezana vest:  PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE SRBIJE, Titula Spartaka u senci teškog incidenta