fris kolumbija

BAKU EI 2015

Loš start srpskih rvača

Prvog dana takmičenja na Evropskim igrama u Bakuu nastupila su trojica srpskih rvača. Kristijan Fris (do 59 kg), Mate Nemeš (do 71 kg) i Petar Balo (do 80 kg).

Kristian Fris je u prvom kolu poražen je od Finca Janija Hapamakija rezultatom 3:1 koji je u sledećem izgubio od Nemca Meneksea sa 4:0 i tako je Fris izgubio šansu za repasaž. Mate Nemeš je u kvalifikacijama bio Slobodan ali je u narednom kolu izgubio od Jurija Denisova iz Rusije sa 3:1. Denisov je u četvrtfinalu izgubio od Gruzijca Tsulukidzea sa 3:1 pa je i Nemeš morao na tribune. Petar Balo se takmičio u kategoriji do 80 kg. Balo je takođe u kvalifikacijama bio Slobodan a u prvom kolu je poražen od Šveđanina Aleksandera Jersgrena sa 3:0. Šveđanin je odmah u narednom kolu izgubio od Turčina Cebi sa 3:0.

Povezana vest:  Momir Petković stigao u Beogradu

U nedelju nastupa Aleksandar Maksimović (do 66 kg) koji se u prvom kolu sastaje sa Norvežaninom Thomesenom u slučaju pobede ići će na boljeg iz meča Ugurli (Turska) – Da Silva (Portugalija). U kategoriji do 75 kilograma Viktor Nemeš se u kvalifikacijama sastaje sa Šveđaninom Nilsonom a ako prođe prvu prepreku čekaće ga Italijan Ruso. U kategoriji do 85 kilograma Dejan Franjković će rvati sa Ukrajincem Beleniukom a ako savlada prvu prepreku rvače sa boljim iz duela Papadopulos (Grčka) – Tamas (Rumunija).

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Spartak pobedio Partizan, sledi žalba crno belih

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages