grepling srbijaGREPLING, 2. SRBIJA OPEN

Rajačić najbolji, novo zlato Klisarića

 

U hali SD Radnički je organizovan drugi „Srbija open“, koji je okupio oko 60 takmičara, iz četiri zemlje. Pored domaćih greplera, na Crveni krst su stigli borci iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. U takvoj konkurenciji, ekipni šampion je Sekutor iz Beograda.

Za najboljeg takmičara „Srbija opena“ proglašen je Aleksandar Rajačić iz Žerijal tima, koji je slavio u četiri borbe. Grepler iz inostranstva, koji se najbolje pokazao je Jasmin Poturović, član BiH tima. Bosna i Hercegovina je, ujedno, najbolja strana ekipa.

Povezana vest:  „Gedžin memorijal“ 9. februara u Beogradu

U sjajnoj organizaciji Rvačkog kluba Radnički, koju su pohvalili Nemanja Radović, Dragan Ćirić, Mirko Kerkez i Dušan Petrović, predstavnici Ministarsva omladine i sporta, odnosno Gradskog sekretarijata za sport i omladinu…

Kao što je najavio, Rvački klub Radnički je iskoristio „Srbija open“ da uruči priznanja ljudima iz rvačkog sveta koji su u proteklih 90 godina, na bilo koji način, proneli slavu najstarijeg Sportskog društva. Među onima koji su dobili plaknetu SD su Momir Kecman, inače predsednik SD Radnički, zatim Prvoslav Ilić, Goran Kasum, Boško Kecman, Jefta Delić, Safet Redžović, Predrag Janković, Slobodan Đorđević, Predrag Đurđević, Dani Karolj, Mladen Kecman, odnosno, od takmičara, sportskih radnika i trenera Milan Zarić, Slobodan Lakić, Tomislav Milošević, Mirko jerković, Stanko Bogdan, Aleksandar Milinković i mnogi drugi.

Povezana vest:  PRVA RVA;KA LIGA SRBIJE, Doneta odluka o nastupu takmičara sa dvojnim državljanstvom u Ligi Srbije

Selektor neolimpijskih disciplina, Dalibor Perović, zadovoljan je kvalitetom takmičenja.

– Zadovoljan sam. Bilo je dosta kvalitetnih takmičara, odnosno, preko 60 boraca iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Ovo je, ujedno, poslednja provera pred Evropsko prvenstvo. Rajačić je još jednom potvrdio kvalitet i drago mi je što je organizacija prošla u najboljem redu – poručio je Perović.

Povezana vest:  Šarifov najbolji do 84 kilograma

 

PLASMAN

Do 60kg: 1. Vučković (Beograd), 2. Beljulji (Beograd);

Do 65 kg: Stešević (Sekutor), Kosanović (Sekutor);

Do 70 kg: Milićević (Sekutor), Vučković (Beograd);

Do 75 kg: Rajačić (Žerijal tim), Popović (Sekutor);

Do 80 kg: Domanović (Žerijal tim), Poturović (BiH),

Do 90 kg: Breberina (CDS), Prodanović (Konstruktor);

Do 110 kg: Klisarić (Partizan), Marjanović (Sekutor).