PLEJ_OF_2010 (1)PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE SRBIJE

Titula Spartaka u senci teškog incidenta

 

U Sali Vojne gimnazije u Beogradu održan je plej of Prve rvačke lige Srbije. Sastala su se četiri najbolja tima u Srbiji a posle žestoke borbe u finalu ekipa subotičkog Spartaka pobedila je Partizan sa 4:3.

Finalni meč je bio pun preokreta i varnica od početka. Naravno da su i sudije ovoga puta bile delimično krivci za celu situaciju jer su grešile a te sitnice su bile dovoljne da se „raspali vatra“ u oba suparnička tabora.

Prvi „problem“ desio se u kategoriji do 60 kilograma gde su rvali Rus Bogatirov za Partizan i mladi Mario Štefanek za Spartak. Usledili su mečevi Bajlovića i Balaža a zatim Bulatovića i Kuhara da bi Knežević napravio iznenađenje i pobedio Vujadina Boškova što je, ovoga puta, ostavilo Partizan u životu za odbranu titule.

U poslednjem meču, u kategoriji do 120 kilograma sastali su se, po ko zna koji put Dejan Franjković (Spartak) i Vladimir Radosavljević (Partizan). U toj borbi je, na ispitu bilo i obezbeđenje koje je, možda i prvi put da nisu odradili svoj posao kada je RK Partizan organizator. Redari su dopustili da rvači Spartaka a i Partizana utiču na sudijske odluke, pogotovo rvači Spartaka koji su sebi dali za pravo da dolaze do zapisničkog stola dok su sudije, u tom meču bile naklonjene na jednu stranu!

Povezana vest:  „POBEDNIK 2013“ U PADINSKOJ SKELI, Šimšić: Pobednik na parteru – pobednik u životu!

Odlučeno je da meč u kategoriji do 120 kilograma sudi Lerinc iz Kanjiže koji nije mogao da stoji iza svojih odluka već su treneri, obojica, tražili pravdu za zapisničkim stolom u svakoj od tri runde. Umesto praznika rvanja, dana kada se na jednom mestu mogu videti eks šampioni kako komentarišu srpske reprezentativce i najbolje takmičare Srbije došlo je do podizanja tenzije do tačke ključanja.

U „Crvenu zonu“ ušao je Boško Kecman, trener Partizana koji je posle pobede Spartaka otišao do zapisničkog stola. U priči sa glavnim sudijom meča, sa Kecmanove leve strane prišao je Lerinc i Kecman ga je odgurnuo ali je Lerinc odmah vratio da bi prvi strateg crno belih vratio sudiji iz Kanjiže. Delilac pravde, izgleda kao da je čekao da se tako nešto dogodi te je pao kao pokošen, tačnije kao da ga je udario Majk Tajson a ustao je nakon 30 sekundi kao da mu se ništa nije desilo. Naravno, u odbranu sudije stali su, odmah rvači Spartaka ali sve su ubrzo smirilo. Lerinc je napustio salu sa delegatom Plej ofa Prvoslavom Ilićem.

Povezana vest:  EP U BEOGRADU 2012, Određeni sastavi za slobodni stil za muškarce i žene

Ko gubi ima pravo i da se ljuti ali, izgleda da je Lerinc ovoga puta stao na jednu stranu umesto da je bio neutralan na strunjači, barem je tako prema mišljenju crno belih.

Ostalo će ipak rešiti nadležni organi Rvačkog saveza Srbije a žalbe su podnele obe ekipe.

 

HALA: Sala Vojne gimnazije u Beogradu. Gledalaca: 200. Delegat: Ilić (Beograd). Sudije: Jakovljević, Zerge, Vukić, Danji, Lerinc, Boršoš, Tomin

FINALE PLEJ OFA

Partizan – Spartak 3:4

Do 55 kg: Vajda (Partizan)- Futo (Spartak) 1:0

Do 60 kg: Bogatirov – Mario Štefanek 0:1

Do 66 kg: Marić – Dav. Štefanek 0:1

Do 74 kg: Bajlović – Balaž 1:0

Do 84 kg: Bulatović – Kuhar 0:1

Do 96 kg: Knežević – Vuj. Bosnić 1:0

Do 120 kg: Radosavljević – Franković  1:0

MEČ ZA TREĆE MESTO

Senta – Proleter 3:4

Povezana vest:  „Komanda“ slaba za crno bele

Do 55 kg: Kolompar (Senta) – Marković (Proleter) 0:1

Do 60 kg: Nađ . 1:0 (bb)

Do 66 kg: V. Nemeš – Mišić 1:0

Do 74 kg: Dimović – Marjan 0:1

Do 84 kg: Balo – Fijat 1:0

Do 96 kg: Antal – Miolski 0:1

Do 120 kg: Poljak – Mijatov 0:1

POLUFINALNI MEČEVI

Partizan – Proleter 5:2

Do 55 kg: Vajda (Partizan) – Marković (Proleter) 1:0

Do 60 kg: Bogatirov – 1:0 (bb)

Do 66 kg: Marić – Gecin 1:0

Do 74 kg: Bajlović – Fijat 0:1

Do 84 kg: Bulatović – Vulešević 1:0

Do 96 kg: Knežević – Miolski 1:0

Do 120 kg: Radosavljević – Mijatov 0:1 (predaja)

Spartak – Senta 7:0

Do 55 kg: Futo (Spartak) – Kolopar (Senta) 1:0

Do 60 kg: Mario Štefanek – Nemeš 1:0

Do 66 kg: Dav. Štefanek – Vaš 1:0

Do 74 kg: Blaž – Dimović 1:0

Do 84 kg: Kuhar – Balo 1:0

Do 96 kg: Vuj. Bosnić – Antal 1:0

Do 120 kg: Franjković – Poljak 1:0

PHOTO: ataimages.rs

PLEJ_OF_2010