Aleksandar Maksimović napušta Partizan

 

maksa1Član beogradskog Partizana Aleksandar Maksimović, dvostruki juniorski prvak Evrope i svetski juniorski vicešampion sveta javio se redakciji portala ATA STARS i najavio odlazak iz kluba iz Humske 1.

Naime, Maksimović je odlazak iz kluba najavio u decembru prošle godine ali nije hteo da se pročuje dok se dogovor ne konkretizuje. Sada, kada su čelnici njegovog novog kluba dogovorili sa Maksimović sve detalje Maksimović je rekao:

Povezana vest:  Nenad Lalović: Ostajem predsednik FILA

-Kako sada stoje stvari neću rvati za Partizan već idem u Nemačku gde ću se takmičiti za klub Johanis 07 koji se nalazi u Ninbergu. Tamo ću imati prave mečeve sa najboljim rvačima Evrope i sveta. Tamo rvu, u Bundes ligi, osvajači evropski, svetskih i olimpijskih medalja i zato je ovo novi korak za mene. Prelazni rok je u julu u Nemačkoj ali smo već krenuli sa sređivanjem papira, počeli smo sa dogovorima da bi čelnici tog kluba imali sigurnost oko mog prelaska. Tamo je konkurencija velika a jedino što neču moći jeste da rvem ligu u Srbiji ali Prvenstva, kup takmičenja ću rvati a nastupaću za reprezentaciju. Bitno mi je da ću napredovati u ligi Nemačke jer mi je cilj da se spremam za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Povezana vest:  Partizan prvak rvačke lige Srbije

Hijena, kako ga prijatelji zovu duže vreme razmišlja se oko prelaska u novu sredinu duže vreme, kako zbog napredovanja tako i zbog finansijskih sredstava. Do sada, u Bundes ligi rvali su, u prošlosti najveći srpski i jugoslovenski rvači a poslednji koji se takmičio u Nemačkoj Pajo Ivošević od 2000 – 2002, Dalibor Bušić (kod nas je registrovan u RK Vojvodina), Mićo Govedarica, koji i ćivi u Nemačkoj kao i Jožef Tertei iz Sente (osvajač evropske, svetske i olimpijske medalje). Tertei je minulih godina rvao za treću ligu Nemačke ali se borio i u Bundes ligi.