tuba

JUNIORSKO EP

Una Tuba treća u Zrenjaninu

 

Takmičarka RK Beograd Una Tuba osvetlala je obraz srpskoj reprezentaciji posle četiri dana juniorskog evropskog prvenstva u Zrenjaninu. Naime, u kategoriji do 72 kilograma, Tuba se posle poraza u prvom kolu od Francuskinje Sintije Veskan domogla repasaža.

U borbi za treće mesto Tuba se na strunjači borila protiv Italijanke Dalme Kaneve i zasluženo domogla pobedničkog postolja. Podsećanja radi ova beogradska takmičarka je i džudiskinja a prošle godine na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru bila je peta.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, ŽREB GRČKO RIMSKI STIL, Solidan žreb za Štefaneka i drugare

Evropsko prvenstvo u Zrenjaninu traje već četiri dana a posle slobodnog stila za muškarce i za žene, danas bio drugi dan, Tuba je jedina stigla do medalje (poraz i pobeda) dok su preostali srpski takmičari, njih 16 (osam kategorija kod devojaka i isto toliko kod dečaka) ispali u prvom kolu. Naravno, za vikend predstoji borba u grčko rimskom stilu, inače, najrasprostranjenijem u Srbiji te se očekuju bolji rezultati od momaka koji će se na strunjači naći u subotu i nedelju.

Povezana vest:  DRUGI KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U PEKINGU, Aleksandar Maksimović jedini putnik za Kinu

Najzaslužniji za pobedu Tube na EP u Zrenjaninu je Sreten Stankov prvi čovek kluba Beograd. Inače, Stankov je bivši selektor za žene u rvanju a ova medalja je došla kao kruna njegovog rada u klubu i u reprezentaciji.

Poslednju juniorsku medalju za Srbiju doneo je Aleksandar Maksimović 2007 i 2008 kada je dva puta za redom bio juniorski prvak Evrope a 2008 okitio se i srebrom na svetskom juniorkom Šampionatu.

Povezana vest:  Verner novi šampion do 96 kilograma