mladen_kecman

GREPLING, SP BEOGRAD 2011

Organizator se sprema za početak takmičenja

 

Krajem septembra, od 27. septembra, u Beogradu će se održati svetsko prvenstvo u greplingu – u tri neolimpijske rvačke discipline Greplingu sa i bez kimono kao i u pankracionu. Organizator, beogradski klub Radnički već je ugovorio halu a to će biti na Banjici.

-Za sad se prijavilo oko 200 učesnika iz 15-tak zemalja sa svih pet kontinenata: Japan, Australija, Guam, SAD, Kanada…kao i takmičari iz evropskih zemalja… Na kvalifikacijama za SAD Tim je trebalo da učestvuje i Rendi Kotur MMA zvezda, bivsi rvač. Ipak, nije isključeno da dolazi sa njihovim timom što ćemo znati za tri nedelje, najviše, kada budu stigle i konačne prijave – rekao je Mladen Kecman, prvi čovek Radničkog.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter i Partizan sigurni, ko ide u Plej of?!

Koliko je u SAD rasprostranjen grepling govori podatak o kvalifikacijama “preko bare” a Kecman je to vrlo praktično objasnio.

-SAD tim ima šest nivoa kvalifikacija za SP. Samo je to dovoljno reći o značaju koji pridaju greplingu kao budućo olimpijskoj discipline. Zemlje iz Evrope koje nisu učestvovale na EP nece imati pravo ucesca na SP što će biti veliki hendikep. Očekujemo oko 250 takmičara iz 20-tak zemalja. To nije mali broj a siguran sam da će iz godine u godinu taj broj samo rasti.

Povezana vest:  SP BUDIMPEŠTA 2013, Maksimović lake ruke na žrebu, Nemeš protiv Azerbejdžanca

Za 27. septembar je planiran dolazak delegacija, 28. je merenje, a za 29,30. septembar i 1. Oktobar planiran za takmičenja.

-Dogovorili smo da 1. oktobra uveče, kao završni događaj organizujemo ultimat faj veče sa osam borbi, isto na Banjici. Ta hala prima oko 3.000 gledalaca a tokom tri dana takmičenja borbe će biti od 09,00 do14,00 kvalifikacija dok će finalni mečevi i borbe za medalje biti od 17,00 do 20,00 sati.

Povezana vest:  Asgarovu zlato do 60 kilograma