bulatovic_goran

SP ISTANBUL

I Bulatović bez rezultata, Orlovi bez medalja i viza za OI

 

Završeno je takmičenje u grčko rimskom stilu. Goran Bulatović nastupio je u kategoriji do 74 kilograma, koja je bila na program trećeg dana SP u grčko rimskom stilu. Bulatović je u prvom kolu izgubio od Rumuna Ionela Pukasua.

Već u trećem kolu Rumun je izgubio od Mađara Petera Bašia tako da ni Bulatović nije “otišao” u repasaž.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Maksimović u četvrtfinalu

Podsećanja radi, Srbiju sun a ovom tqakmičenju predstavljali Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Petar Balo (do 84 kg) i Miloš Spasić (do 120 kg) kao i Goran Bulatović.

Niko od pomenutih takmičara nije stigao da borbe za medalju a pošto je ovo bilo prvo takmičenje gde su se vadile vize za Olimpijske igre za London Orlovi nisu stigli ni do norme. U grčko rimskom stilu ostala su još tri šanse za vizu ze OI ali evropsko prvenstvo, koje se održava u Beogradu neće biti jedno od tih već će posle EP početi borba za odlazak na Igre.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Radnički bolji od Viteza u Jezeru

Podsećanja radi Aleksandar Maksimović (do 66 kg) poslednji je srpski takmičar koji je stigao do pobedničkog postolja. Maksimović je bio bronzani na EP u Dortmundu ali je na SP u Istanbulu završio kao 33. u svojoj težinskoj kategoriji.

PHOTO: ataimages.rs