kosanovic_sp_grepl

SP GREPLING 2011

Zlatni Bojan Veličković, Orlovima sedam medalja!

 

Poslednjeg dana svetskog prvenstva u neloimpijskim rvačkim disciplinama bilo je naj napetije na Banjici. Ipak, prvu zlatnu medalju na takmičenju, za Srbiju doneo je Bojan Veličković u kombat greplingu, u kategoriji do 90 kilograma. On je, inače, jedini na svetskoj smotri u Beogradu, od reprezentativaca Srbije koji se popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja. Pored zlata, juče su orlovi osvojili i prvo srebro. Drugo mesto, u kategoriji do 65 kilograma u kombat greplingu osvojio je Mateja Kosanović. Osvojeno je pet bronzanih odličja! Sedam medalja u jednom danu. Isto toliko stiglo je u prethodna dva dana takmičenja.

U konkureniji petorice rvača veličković je u sva četiri kola zabeležio pobede. Pred Bojanom su redom padali Saraćino (Italija), Bašaev (Rusija), Kabodže (Francuska) i Makšantsev (Kazahstan).

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter ubedljiv, Partizan poražen u Somboru

Na SP u neolimpijskim disciplinama, srebrnu medalju je Srbiji doneo Mateja Kosanović, koji je u četvrtfinalnom duelu bio bolji od Mađara Kundraka, a zatim je u polufinalu savladao Amerikanca, Punga. U finalu i borbi za zlato, lako ga je savladao Italijan, Brugnolini.

Aleksandar Milićević je posle pobede nad Rusom Nastjuhinom, u polufinalu poražen od Italijana Penese. U borbi za bronzu, Iranac Abašadeh nije se pojavio na strunjači. Identičan put do pobedničkog postolja imao je i Slobodan Maksimović. On je u četvrtfinalnom duelu savladao Grka Nikosa Manosa, ali je u polufinalu poklekao pred, ispostavilo se, novim svetskim šampionom u pankracionu, Kanađaninom Bredom Kardinalom. Maksimovićev protivnik u meču za bronzu, Amerikanac, Trevino, nije se pojavio na strunjači.

Među četiri takmičara u kategoriji do 80kg, u kombat greplinigu, Marko Ignatović bio je treći. On je u prvom kolu poražen od Poljaka Herčika, u drugom od Rusa Koškina, ali je u direktnom okršaju za treće mesto bio bolji od Grka Voriasa. Bronza je stigla i u kategoriji do 110kg Miloš Mladenović, koji je u prvom kolu savladao Grka Kotsinopulosa, a zatim izgubio od Kanađanina Davidsona.  Mladenović je do medalje stigao bez borbe, budući da se Rus, Gasanaliev nije pojavio.

Povezana vest:  Rvači Proletera pobedom protiv Vindije slavili u Varaždinu

U konkurenciji 17 greplera, koji se takmiče u kimonu, Predrag Budić je osvojio bronzano odličje.On je najpre bio bolji od Rusa, Abasova, zatim od još jednog Rusa, Duduieva, da bi u polufinalu izgubio od Italijana Rafija, novog šampiona u apsolutnoj kategoriji, gi.

REDOSLED, MUŠKARCI

KOMBAT GREPLING, do 60kg: 1. Kolazingari (Italija), Došalčuk (Ukrajina), Kalabaj (Rusija); do 65kg: Brugnolini (Italija), KOSANOVIĆ (SRBIJA), Šogenov (Rusija), Pung (SAD); do 70kg: Bagšav (Kanada), Penese (Italija), MILIĆEVIĆ (SRBIJA), Reznik (Ukrajina); do 75kg: Kardinal (Kanada), Nalivaiko (Kazahstan), Muradian (Rusija), MAKSIMOVIĆ (SRBIJA); do 80kg: Koškin (Rusija), Herčik (Poljska), IGNATOVIĆ (SRBIJA); do 90kg: VELIČKOVIĆ (SRBIJA), Bašaev (Rusija), Saraćino (Italija); do 110kg: Davidson (Kanada), Maščenko (Ukrajina), Kamrakulov (Kazahstan), MLADENOVIĆ (SRBIJA).

Povezana vest:  Kristijan Fris i Radomir Petković pozitivni na doping kontroli!?

PANKRACION, APSOLUTNA: Renteria (SAD), Nađ (Mađarska), Ačili (Italija), Šarovarov (Rusija).

GI, APSOLUTNA: Rafi (Italija), Baginski (Poljska), Glabuš (Poljska), BUDIĆ (SRBIJA).

 

REDOSLED, ŽENE

KOMBAT GREPLING – do 55kg: Šrieber (Francuska), Klamstajner (Italija).

PANKRACION, APSOLUTNA: Elder-Hil (SAD), Pašikova (Ukrajina), Fontane-Dukuene (Francuska).

Ekipno: Francuska, Crna Gora, Rusija, Ukrajina, SAD.

GI, APSOLUTNA: Malijašiak (Poljska), Zavodnik (Poljska), Klamsteiner (Italija), Prajs (Poljska).

kosanovic_sp_grepling_1