maksa za zvezduMEMORIJALNI TURNIR „LJUBOMIR IVANOVIĆ – GEDŽA“

Turnir može da počne

 

U hali Šumice sutra od 9 sati ujutru počinje Memorijlni seniorski rvački turnir „Ljubomir Ivanović – Gedža“. Na strunjače će izaći 83 rvača iz 15 zemalja a Srbiju će predstavljati dva tima.

Pored takmičara Srbije u srpsku prestonicu doputovale su ekipe Rusije, SAD, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Grčke, Portugalije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Norveške, Izraela, Italije i Češke.

Po kategorijama raspored je sledeći: do 55 kg: 9 rvača, do 60 kg: 9, do 66 kg: 13, do 74 kg: 15, do 84 kg: 17, do 96 kg: 12 i do 120 kg: 8.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Svečana akademija povodom 100 godina rvačkog sporta u Srbiji

Boje Srbije braniće – A tim: do 55 kg: Gazdag, do 60 kg: Fris, do 66 kg: Maksimović, do 74 kg: Devčić, do 84 kg: Balo, do 96 kg:, do 120 kg: Petković. B tim – do 55 kg:, do 60 kg: Mar. Štefanek, do 66 kg: Dan. Štefanek, do 74 kg: Todorović, do 84 kg: Bojanić, do 96 kg, Bin, do 120 kg: Pejanović. Preostala trojica rvača su Dukić, Dokmanac i Jakovljević.

Povezana vest:  Lalović izabran za člana MOK-a

Na spisku nema povređenih Davora Štefaneka, Dejan Franjković kao i Bojan Mijatov. Treneri su Milorad Dokmanac selektor i treneri Sreten Damjanović, Milan Marić i Stanko Bogdan.

Organizator RK Partizan potrudio se, i ovoga puta, da sve protekne u najboljem redu. Sada će strunjače biti postavljene u hali Šumice a takmičari su smešteni u hotelu Srbija.

Na takmičenju su se pojavila 83 rvača a ovo će biti velika provera za sve jer predstoje velika takmičenja a to su evropsko prvenstvo u Bakuu (Azerbejdžan) kao isvetsko prvenstvo u Rusiji (bilo je planirano za Sankt Petersburg a prema poslednjim informacija biće u Moskvi). Srpskom timu ovo će biti samo jedna od provera pogotovo za Krisitjana Frisa, Aleksandra Maksimovića i Radomira Petkovića, i Davora Štefaneka koji ne nastupa ali je na turniru jer ih očekuju veliki turniri.

Povezana vest:  GREPLING, Dalibor Perović selektor Crne Gore

Prema rasporedu mečevi počinju od 9 sati do 13, ceremonija svečanog otvaranja je od 17 a finalne borbe počinju od 18 sati.