davor_stefanek_i_milorad_dokmanac

PRIPREME RVAČA NA KOPAONIKU

Davor Štefanek prekobrojan?!

 

Rvačka reprezentacija Srbije u grčko rimskom stilu (seniori i juniori) nalaze se na pripremama na Kopaoniku. Ovo je početak rada za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Londonu. Na spisku seniora nalazi se šestorica rvača i to: Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović, Goran Bulatović, Petar Balo, Dejan Franjković i Miloš Spasić. Ipak, posle merenja takmičara ustanovljeno je da je Davor Štefanek imao više kilograma. Štefaneku je zato ponuđeno, verovatno od strane Stručnog štaba, da ostane na pripremama o svom trošku ili da se spakuje i ode kući.

Povezana vest:  Rvač Viktor Nemeš osvojio srebro na EP u Kaspilsku

Kako je Štefanek na društvenoje mreži fejsbuk prokomentarisao i rekao, citiramo: „Šta još čovek neće doživeti da ga zbog jedne kile šalju sa priprema kuci!“ krenuli smo u potragu za istinom i saznali da je Davor posle treninga i preskočenog ručka imao kilogram i 100 grama više a da je, podsećanja radi, zbog viška kilograma na evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu 2010. rvao u kategoriji do 74 kilograma iako se on takmiči u kategoriji do 60 kilgorama.

Povezana vest:  Zlatni Štefanek: Biću na balkonu i posle Rija

Ipak, Štefaneku je ponuđeno da ostane na pripremama o svom trošku ali će finansijsku konstrukciju njegovih priprema snositi zrenjaninski Proleter. Kako smo saznali Štefaneku će troškovi biti odbijeni od stipendije koju dobija.

Posle komentara pojedinaca na fejsbuku da bi propuštene pripreme koštale Srbiju norme za Olimpijske igre u Londonu Štefanek je odgovorio:

„Neka platio mi je klub da ostanem baš zbog toga što ste sad napisali jer ja ne rvem za Dokmanca, Trajsa i ostale ja rvem za sebe i znam šta želim!“

Povezana vest:  Mladen Kecman smenjen sa mesta generalnog sekretara RSS

Reprezentacija je na Koponiku od juče (4. decembar) i biće do 24. decembra kad će zbog praznika uslediti kraća pauza, do 9. januara 2012 kada nastavljaju sa pripremama na Košutnjaku.

Štefanek je bio učesnik Olimpijskih igara i u Pekingu i u Atini (2008, 2004) a osvajač je više medalja.