aleksandar_maksimovic_kosutnjak

IZBORNI ŠAMPIONAT U RVANJU

Reprezentativci ubedljivi

 

U Subotici je održan prvi Izborni šampionat u rvanju za seniore na kome su nastupila 34 takmičara iz deset klubova. Bilo je to takmičenje kojim je počela rvačka sezona u Srbiji ali i prva provera srpskog nacionalnog tima za predstojeća takmičenja. Naime, u martu u Beogradu na programu je evropsko prvenstvo u sva tri stila – gbrčko rimski, slobodni za muđkarce i devojke a sledećeg meseca, u aprilu na programu su tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Londonu.

Povezana vest:  Srpski dvojac za odličja

Podsećanja radi srpski takmičari još uvek nisu stigli do olimpijske norme a prva šansa će im biti turnir u Bugarskoj. Slede takmičenja u Kini i Finskoj.

U kategoriji do 55 kg najbolji je bio Kristijan Gazdag (Potisje) koji je u finalu savladao Nikolu Markovića (Proleter), a dok je treći bio Alen Feher (Spartak). Iznenađenja nije bilo u kategoriji do 60 kg u kojoj je trijumfovao Davor Štefanek (Proleter), drugi je bio Mario Štefanek (Spartak) a Tamaš Nađ (Senta) treći.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA OI U KINI, Maksimoviću lak žreb!

U kategoriji do 66 kilograma najbolji je bio, niko drugi nego Aleksandar Maksimović (Partizan), Mate Nemeš (Senta) bio je drugi dok je Boban Boškov (Novi Sad) zauzeo treću poziciju. U kategoriji do 74 kilograma Lehel Balaž iz Subotice ipak nije uspeo da u finalu savlada Gorana Bulatovića (Partizan) koji je bio prvi, dok je treće mesto pripalo Viktoru Nemešu (Senta). Među takmičarima do 84 kilograma prvi je bio Petar Balo (Senta), drugi Milan Todorović (Radnički Kg), a treći Oliver Tot (Spartak).

Povezana vest:  Pripreme rvačke reprezentacije Srbije, Orlovi na Košutnjaku nastavljaju rad

Najveća konkurencija bila je među takmičarima u kategoriji do 96 kilograma, a formu koji je imao prošle sezone Dejan Franjković (Spartak) je sačuvao i u 2012. godini, pa je tako i zasluženo bio prvi ispred Bojana Mijatova (Proleter) i Vujadina Bosnića (Spartak). Konačno, u kategoriji do 120 kg prvi je bio Miloš Spasić (Radnički KG), drugi Nemanja Pavlović (Novi Sad), a treći Zoltan Varga (Spartak).