maksa1

„GRAN PRI MAĐARSKE“

Aleksandar Maksimović bronzani,  Štefanek odustao

 

Posle prvog dana „Gran prija Mađarske“ koji nije doneo nikakve rezultate za srpski tim, drugi dan se posrećio Aleksandru Maksimoviću (do 66 kg). Momak od koga se najviše očekuje na predstojećem šampionatu Evrope u Srbiji ali i na predstojećim kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre u Londonu, osvojio je bronzano odličje.

Povezana vest:  GRAN PRI SLOVENIJE, Srebrni Nemeš

Naime, as Partizana je do pobedničkog postolja stigao posle trijumfa nad rvačima iz Amerike, Turske i Belorusije. U polufinalu je od njega bio bolji Mađar.

Ostala dva reprezentativca Srbije, koji su izlazili na strunjaču, Kristijan Gazdag (do 55 kg) i Dejan Franjković ( do 96 kg) poraženi su već u prvom kolu.

Prvi dan Velike nagrade Mađarske nije doneo rezultate, na jednom od najprestižnijih rvačkih turnira. Razlog možda treba tražiti u činjenici da momak od koga se očekuje medalja na predstojećem Evropskom prvenstvu u Srbiji (od 5. do 11. marta) Davor Štefanek nije izašao na strunjaču.

Povezana vest:  PRVO KOLO KUPA, Crno beli počistili sve redom

Iako je Štefanek otputovao u Mađarsku, srpski borac nije se oprobao u konkurenciji. Naime, Štefanek nije nastupio zbog zdravstvenih problema, kako je rečeno iz stručnog štaba. Oni koji su izašli na strunjaču, nisu ostvarili rezultate, ali nisu se ni orbukali.

Petar Balo (74) u prvom kolu je naleteo na Turčina Cebija Selčuka, svetskog šampiona, koji je bio preveliki zalogaj za Bala. Viktor Nemeš je u prvom meču bio bolji od Amerikanca, ali je na sledećem koraku zaustavljen od predstavnika Ukrajine.

Povezana vest:  Rvanje ima jednoglasnu podršku ANOC