rafael_martineti 

Martineti: Srbija će tokom EP pokazati da je zemlja rvanja
 
Predsednik Svetske rvačke federacije (FILA) Rafael Martineti doputovao je danas u Srbiju, povodom predstojećeg prvenstva Evrope u grčko-rimskom i slobodnom stilu za seniore i seniorke.
Martineti je po dolasku na Aerodrom „Nikola Tesla“ izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u Beogradu, koji kako je naveo, smatra svojim drugom kućom.
-Drago mi je da se Evropsko prvenstvo održava u Beogradu, četiri meseca pre Olimpijskih igara. Na ovom takmičenju učestvovaće borci sa Svetskog prvenstva u Istanbulu, ali i druga grupa rvača, koja je kroz kvalifikacije izborila učescće. Njima će ovo predstvljati odličan test, da uvide greške i spremni dočekaju kvalifikacije za Igre u Londonu – rekao je Martineti.
On je dodao da je kvalitet evropskih rvača na višem nivou u odnosu na ostale kontinente i da je zato veoma teško izboriti plasman na Olimpijske igre.
-Zahvalio bih se Rvačkom savezu Srbije, jer su i pre četiri godine organizovali slične turnire. Sombor će biti domaćin Svetskog kupa za juniore i to je dodatni plus za Srbiju, za koju slobodno mogu da kažem da je zemlja rvanja -,rekao je Martineti.
Prvog čoveka FILA dočekali su predsednik Rvačkog saveza Srbije (RSS) Željko Trajković, direktor Organizacionog odbora EP Rajko Baltić i predsednik Skupštine RSS Nenad Lalović.
-Čast je i zadovoljstvo za našu zemlju i savez što ćemo organizovati EP. S obzirom na to da je reč o olimpijskoj godini, obećavam da ćemo se truditi da sve bude na izuzetnom nivou i da ćemo na lep način reprezentovati naš grad i zemlju – rekao je Trajković.
Direktor Organizacionog odbora EP Rajko Baltić rekao je da je takmičenje pripremljano vrlo temeljno, uprkos brojnim finansijskim teškoćama.
-Organizacija EP je odraz poverenja FILA prema RŠ i saradnje iz ranijih godina. RŠ ima potencijal da organizuje takmičenje po zahtevima koje propisuje najveće rvačko telo na svetu. Obezbedili smo najbolju halu, Beogradsku arenu, a nadam se da će i smeštaj zadovoljiti potrebe koje iziskuje oveko veliko takmičenje -rekao je Baltić.
Evropsko prvenstvo u rvanju biće održano od 6. do 11. marta u Beogradskoj areni.

 

Povezana vest:  Nenad Lalović: Ostajem predsednik FILA