merenje_prvi_dan

EP SRBIJA 2012

Marko Jovanović slobodan 1. kolo, Gecin protiv Italijana, Bojana protiv Denes

 

Sutra počinje evropsko prvenstvo u rvanju. U Beogradskojareni obavljen je žreb za prve tri kategorije takmičara koji će nastupiti prvog dana EŠ.

Kod devojaka prva rvačica u slobodnom stilu koja probija led biće Bojana Joličić. Ona će nastupati u kategoriji do 48 kilograma a u prvom kolu će se sastati sa Mađaricom Denes. U njenoj kategoriji se merilo 17 takmičarki a ako prođe prvu prepreku Bojana će se sastati sa boljom iz duela Feliče (Italija) – Baluga (Ukrajina).

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Štefanek i Maksimović aduti Srbije za medalju na EP

U slobodnom stilu za muškarce, u kategoriji do 66 kilograma Mirjan Gecin prvo kolo će rvati sa Italijanom Kampanjom. U njegovoj kategoriji se prijavilo 20 rvača a ako prođe prvo kolo Gecin će čekati boljeg iz duela Gruzija – Belorusija.

Marko Jovanović (do 96 kg) je drugi srpski „slobodnjaš“ koji će nastupiti prvog dana EŠ. On je imao sreće da prvo kolo bude slobodan a u drugom će rvati sa Ukrajincem Andritsevim. I kod Jovanovića je prijavljeno 20 rvača tako da u trećem kolu, ako bude prošao, Marko će čekati boljeg iz meča Tetrezov (Azerbejdžan) – Kiaridis (Grčka).

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Partizan deklasirao Radnički