Najbolje_muske_nacije_na_es

EP SRBIJA 2012

Ukrajina i Rusija najbolje nacije Evropskog šampionata slobodnim stilom

 

Ukrajina u ženskoj konkurenciji i Rusija u muškoj najbolje su nacije Evropskog šampionata u rvanju slobodnim stilom završenog u Beogradu.

Kod dama, druge su rvačice Rusije a treće Šveđanke. Srbija je 23. od 26 rangiranih nacija.

Kod muškaraca drugo mesto pripalo je  Rusiji a treće  Bugarskoj. Srpski rvači su na deobi poslednjeg 22. mesta. Medalje selektorima uručili su prdsednik FILA Rafael Martineti, predsednik CELA  Ceno Cenov i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Povezana vest:  PRIZNANJE, Aleksandar Maksimović u timu Evrope!

Poslednjeg dana Šampionata Evrope održane su borbe za medalje u tri kategorije. Iznenađenje dana, ali i celog prvenstva je pobeda Norvežanke Maje Gunvor Erlandsen u kategoriji do 72 kg protiv favorizovane Ukrajinke  Katarine Burmistrove. Dve bronze pripale su Nataliji Varabjovoj iz  Rusije i Mariji Unda Gonzales de Audikana (Španija). Srpska rvačica Una Svetlana Tuba plasirala se na 18. mesto od 19 takmičarki. U prvom kolu izgubila je tehničkim tušem od Beloruskinje Marzaliuk.

Povezana vest:  PRVI MEĐUNARODNI TURNIR „ZAGREB OPEN“, Štefanek i Mate Nemeš zlatni

Julija Ostapčuk (Ukrajina) osvojila je zlato u kategoriji do 63 kg pobedivši u finalu Nataliju Smirnovu iz Rusije. Bronzanim medaljama okitile su se Monika Eva Mihalik iz Poljske i Elie Jale Jesilirmak iz Turske. Ana Tuba (Srbija) je 18. od 20 takmičarki. Poražena je u prvom kolu Poljakinja Mihalik.

„Maneken iz Gruzije“ Dato Marsagišvili savladao je u finalu u kategoriji do 84 kg Mihaila Petrova Ganeva iz Bugarske u neizvesnoj borbi u kojoj je pobednik osvojio samo jedan poen! Bronzani trofeji pripali su Anzoru Uriševu iz Rusije i  Georgiti Stefanu iz Rumunije. Srpski rvač Dragutin Dukić je 22. od 27 učesnika. Poražen je u prvom kolu od Timofeja Ksenidisa (Grčka).

Povezana vest:  KUP KUPOVA EVROPE – Ankara 2010, Partizan osvojio trojef Kup Kupova Evrope