stefanek_slavi

EP SRBIJA 2012

Davor Štefanek osvojio bronzu

 

Srpski rvač grčko rimskim stilom Davor Štefanek osvojio je bronzanu medalju na 59. Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u borbi za treće mesto, posle sjajne borbe, savladao Maksima Kaharskog iz Belorusije sa 2:1 u rundama.

To je treća evropska medalja u karijeri 27. godišnjeg Subotičana na Evorpskim prvenstvima. Istovremeno, Štefanek je osvojio prvu medalju za našu zemlju na ovom prvenstvu. U karijeri je osvojio srebro 2004. godine na prvenstvu Evrope. Bio je i svetski prvak u juniorskoj konkurenciji.

Povezana vest:  Orlovi na pripremema u Mađarskoj

-Išao sam na zlatnu medalju, ali sam zadovoljan i sa bronzom, jer sam skidao mnogo kilograma. Zato sam i podbacio u meču protiv Ištvana Levaija iz Slovačke. Ne verujem da ću se više takmičiti u ovoj kategoriji – rekao je Štefanek, neposredno posle osvajanja dragocene medalje.

Trener nacionalnog tima Srbije Sreten Damjanović je bio smiren nakon bronze Štefaneka, pa je rekao.

Povezana vest:  SP TAŠKENT 2014, Štefanek u finalu, za zlato protiv Iranca Norozija

-Osvojena je medalja, ali nije to što smo mi želeli. Išli smo na osvajanje zlatne medalje, jer smo hteli da vratimo rvanje na mesto gde je nekad bilo. Ostaje da sačekamo drugu priluku, jer stvarno želimo zlato.

Sutra će na Evropskom prvenstvu nastupiti još tri naša takmičara. Naš najveći adut za novu medalju biće Aleksandar Maksimović. Petar Balo i Goran Bulatovich imaju manje ssansi da se umešaju u borbu za medalje.

Povezana vest:  GREPLING, Svetsko prvenstvo