maksa_sofija_2012

KVALIFIKACIJE ZA OI U BUGARSKOJ

Maksimović i Balo bez vize za London u Sofiji

 

Iako se očekivalo da Alkesandar Maksimović već u Sofiji overi normu za Olimpijske igre u Londonu to se nije desilo. Naime, Maksimović je izgubio, posle jedne pobede, od reprezentativca Jermenije dok je Balo poklekao pod naletima rvača iz Nemačke.

Prvo kolo Aleksandar Maksimović odradio je rutinski pobedivši Poljaka Tomaša Svireka sa 2:0 u rundama (1:0,1:0). U narednom kolu Maksimović se sastao sa Jermenom Sasunom Gambarjanom. Posle tri teške runde i dobijene prve deonice sa 2:0 Maksimović nije uspeo da se domogne narednog kola. Drugi dve runde dobio je Jermen sa 3:0 i 5:0.

Povezana vest:  SP MAĐARSKA 2013, Aleksandar Maksimović se bori za bronzu

U borbi za finale Jermen je izgubio od Francuza Fabiena Fransoa Stiva tako da je Maksimović izgubio šansu da uđe u repasaž. Naredna šansa za kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu Maksimovića i Petra Bala biće u Kini za sedam dana.

Petar Balo bio je slobodan u kategoriji do 84 kilograma a u drugom kolu izgubio je od Nemca Rasina Azizsira. Već u narednom krugu takmičenja Nemac je izgubio od Amera Hrustanovića iz Austrije koji je i stigao do finala. Ulazak Hrustanovića u finale je veliko iznenađenje jer je Hrustanović nastupao i u Srbiji a nikada nije pravio zapažene rezultate. U drugom kolu, prvo kolo bio slobodan, Hrustanović je pobedio Jermena Hrača Hovhanisjana.

Povezana vest:  Rvači i džudisti Radničkog na putu za Šabac

U nedelju će se na strunjači pojaviti preostala dvojica srpskih rvača – Dejan Franjković (96) i Nemanja Pavlović (120). Franjković je u prvom kolu slobodan, a u drugom se bori protiv Ukrajinca Dimitrija Timčenka. Pavlović, kome je ovo vatreno krštenje među seniorima, sastaje se sa Litvancem Marijusom Grigelisom.