stefanek_sokol (1)

POČINJE 26. „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA“

Sve spremno za spektakl u Šumicama

 

U petak ujutru počinje 26. memorijal „Ljubomir Ivanović Gedža“ u grčko rimskom stilu za seniore. Sve je spremno za takmičenje a rvači i zvaničnici FILa su stigli u Srbiju. U petak od 9.30 počinju kvalifikacije a prvi na strunjaču izlaze u tri težinske kategorije i to do 55, 66 i 96kg. U subotu će se na programu naći rvači iz preostale četiri težinske kategorije.

– Pre dva dana stigla je prva ekipa, Amerika. Za nas je turnir u organizacionom smislu već odmakao. Već je obavljeno merenje i žreb za kategorije 55, 66 i 96. Imamo 20-ak takmičara. Došao je kvalitet i ovaj turnir će sigurno imati snagu. Pred Beograđanima će se pokazati Amerikanci, Rusi, rvači iz Venecuele, Iraka, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore i dva tima Srbija A i B. Danas stižu i Makedonci. Vreme održavanja je malo varljivo. Mi smo mislili da će pred OI da bude jača posećenost, ali je ovo period kada su ekipe u završnoj fazi priprema za Igre – priča diretktor Gedžinog memorijala, Rajko Baltić.

Povezana vest:  PREVIRANJA U RVAČKOM SPORTU, Dalibor Perović prozvao selektora Dokmanca

U nedostatku broja takmičara, organizator je smislio kako da obogati program.

– Verovatno ćemo da dopunimo program, možda ekipnim okršajima, posle eliminacija, a pre finala. Mislim da će to biti susreti Srbije, Amerike, Rusije i na taj način ćemo da  ulepšamo turnir.  Možda smo očekivali neku desetinu veći broj rvača, ali turnir u svakom slučaju ima izuzetnu težinu. Amerika je došla sa olimpijskim timom. Žao mi je što su Turci i Slovaci odustali, a prijavili su ekipe. Šteta – smatra Baltić.

Povezana vest:  SP GREPLING - POLJSKA, Srpski tim spreman za Krakov

Predsednik Organizacionog komiteta, Nemanja Radović, zadovoljan je učinjenim.

– Svi sportisti su raspoređeni u hotelu Kontinental i siguran sam da su zadovoljni. Takmičenje može da počne odmah, ali ćemo da sačekamo do sutra – pričao je sinoć Radović. – Možda je nedostatak u broju rvača, ali u kvalitetu sigurno nije.

PROGRAM ZA PETAK

09.30: Eliminacione borbe u kategorijama do 55, 66 i 96

Povezana vest:  PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE ZA ST. PIONIRE, Pioniri odlični na strunjači

17.30: Svečano otvaranje

18.00-20.00: Borbe za medalju