semenov_rusija_tomas_sad

RVAČKI TURNIR

Počelo takmičenje, Iranu i Rusiji zlatne medalje

 

Prvog dana rvačkog takmičenja u Londonu nastupili su predstavnici grčko rimskog stila u dve težinske kategorije. Iako je rvački program “razvodnjen” u osam dana prvog su nastupili rvači u kategorijama do 55 i do 74 kilgorama.

U ove dve kategorije sa prostora bivše Jugoslavije nastupio je samo Neven Žugaj (do 74 kg) iz Hrvatske koji je u prvom kolu pobedio Egipćanina Islama Tolbu ali je u osmini finala izgubio od Emina Ahmedova iz Azerbejdžana.

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Boban Živanović vicešampion sveta, Horti Mikloš osvojio bronzu!

U kategoriji do 74 kilograma zlatnu medalju osvojio je Rus Roman Vlasov dok je drugi bio Arsen Julfalakijan iz Jermenije. U mečevima za treće mesto medalje su osvojili Aleksandr Kazakevic iz Litvanije kao i Emin Ahmadov iz Azerbejdžana.

U kategoriji do 55 kilograma medalju, prvu zlatnu, za Iran osvojio jr Hamid Sorijan Reihanpour dok je drugi bio predstavnik Azerbejdžana Rovšan Bajramov. Mađar Peter Modoš, poznat srpskoj rvačkoj publici i Mingijan Semenov iz RUsije morali su da se zadovolje sa trećim mestom.

Povezana vest:  SP GREPLING 2011, Rajačić, Tuba i Krčmarević osvojili bronzane medalje (FOTO)

Sutra, 6. avgusta, na program su mečevi u kategorijama do 60 kilgorama, do 84 kilograma i do 120 kilograma.

Srbija će imati jednog predstavnika u rvanju – grčko rimskim stilom i to Aleksandra Maksimovića u kategoriji do 66 kilograma (7. avgust).