perun i kareljin
Peruničić dočekao Kareljina, najboljeg rvača 20. veka
 
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić dočekao je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ čuvenog ruskog rvača i najboljeg borca u istoriji ovog sporta Aleksandra Aleksandroviča Kareljina.
Trostruki olimpijski šampion i vicešampion doputovao je u Beograd kako bi bio promoter 27. Međunarodnog seniorskog rvačkog turnira grčko-rimskim stilom „Ljubomir Ivanović Gedža“.
Peruničić koji je i predsednik Organizacionog komiteta turnira naglasio je da je izuzetno počastvovan što je veliki prijatelj Srbije i rvač bez premca ponovo među nama.
– Rvači su sportisti velikog srca koji žive za ovaj sport. U Srbiji oni su doneli najviše odličja u individualnom sportu sa Olimpijskih igara. Nadam se da će u budućnosti rvanje postati još popularnije i doneti nam nove medalje i uspehe. Verujem da nas očekuju sve bolji sportski rezultati i sve bolji turniri – istakao je on.
Aleksandar Kareljin koji je proglašen za najboljeg rvača 20. veka po izboru FILA naglasio je da se uvek rado odaziva pozivima da bude gost Srbije.
-Veoma sam zadovoljan što ponovo mogu da podržim turnir koji se održava u znak sećanja na velikog trenera Ljubomira Ivanovića Gedžu koji je osvojio brojne medalje. Takođe, izuzetna mi je čast što će me Srpska pravoslavna crkva odlikovati Ordenom Svetog Save.-istakao je Kareljin.
On je ocenio da to odlikovanje teško može uporediti sa drugim odličjima koja ima i dodao da je veza između njega i srpskog naroda posebna.
Srpska pravoslavna crkva odlikovaće Aleksandra Kareljina koji je proglašen i za heroja Ruske federacije u subotu, 9. februara u Sremskim Karlovcima.

Tradicionalni „Gedžin memorijal“ počeće u subotu u SC Šumice u 9.30 časova eliminacionim borbama. Svečano otvaranje je od 17 časova, dok je od 18 časova finale. Za najbolje rvače predviđene su i novčane nagrade.

Povezana vest:  Partizan lako do finala