trajs i lalovic pozoriste

Željko Trajković: Katastrofalna odluka MOK-a

Predsednik rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je danas da je „katastrofalna odluka“ Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da izbaci rvanje iz programa Olimpijskih igara 2020. godine.

-Ja sam zatečen. To je katastrofalna odluka MOK-a. Rvanje je stari olimpijski sport… Kada budemo dobili zvanično obaveštenje moći ćemo da razgovaramo na tu temu – rekao je Trajković.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Partizan ubedljiv, LJIG –u pobeda bez borbe

MOK je danas odlučio da izbaci rvanje iz programa Olimpijskih igara 2020. godine, a da zadrži moderni petoboj za koji se očekivalo da će biti izbačen. Rvanje i još sedam sportova biće razmatrani za jedino slobodno mesto u programu za Olimpijske igre 2020. godine, a konačnu odluku MOK će doneti 7. septembra u Buenos Ajresu, kada će i saopštiti ko će biti domaćin Igara.

Povezana vest:  Amerikanac najbolji do 74 kilograma slobodnim stilom

Za domaćina Olimpijskih igara 2020. godine kandidovali su se Istanbul, Madrid i Tokio. Rvanje je jedan od najstarijih olimpijskih sportova, koji je u bio u programu od prve moderne Olimpijade 1896. godine. Rvanje je bilo i deo drevnih Olimpijskih igara u antičkoj Grčkoj od 708. godine pre nove ere.