Armen NazaryanBugarski selektor Nazarijan poceo šrajk glađu

Selektor rvačke reprezentacije Bugarske Armen Nazarijan započeo je štrajk glađu iz protesta zbog odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta da izbaci rvanje iz olimpijskog programa za 2020.
Bugarska rvačka federacija je saopštila da „Nazarijan neće uzimati hranu, izuzev sokova, do početka prvenstva Evrope u Tbilisiju, u Gruziji, 22. marta“.
Tridesetdevetogodišnji Nazarijan koji je osvojio olimpijsko zlato za rodnu Jermeniju 1996, a za Bugarsku 2000, sada je salektor bugarskog tima u grčko-rimskom stilu.
Prošlog meseca, predsednik Bugarske rvačke federacije i sedmostruki svetski šampion Valentin Jordanov vratio je zlato koje je osvojio na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.
Bugarska je u istoriji olimpijskih igra osvojila ukupno 16 zlata, što rvanje čini najuspešnijim olimpijskim sportom te zemlje
Izvršni komitet MOK-a nedavno je u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj, a rvanje ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa jos sedam sportova – bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.
MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice doneti na zasedanju u Buenos Airesu od 7. do 10. septembra.

Povezana vest:  FILA objavila nove težinske kategorije i nova pravila, na spisku 6 i 8 kategorija