rvanje oo

Ministarka Marić izabrana za predsednika Organizacionog odbora Kadetskog prvenstva sveta u rvanju

 

Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić predsedavala je prvom sednicom Organizacionog odbora Kadetskog prvenstva sveta u rvanju, koje će se održati od 17. do 25. avgusta 2013. godine, u Hali sportova, u Zrenjaninu. Tom prilikom, ministarka je istakla da je budžetom Ministarstva omladine i sporta za ovo rvačko prvenstvo grčko – rimskim i slobodnim stilom za muškarce i žene predviđeno 20 miliona dinara.

Povezana vest:  Rvanje ipak ostaje na OI

-Predstojeći turnir je prilika da se na najlepši način upozna tradicija ove borilačke veštine, ali i da Srbija svim posetiocima pokaže gostoprimstvo i svoj kulturni, sportski i turistički potencijal- rekla je ona.

Ministarka Marić je podsetila da je poslednju kadetsku medalju za Srbiju, i to bronzu osvojio Aleksandar Maksimović, 2005. godine na EP u Albaniji, a posle toga bio je dvostruki juniorski prvak Evrope i juniorski vicešampion sveta, kao i dvostruki bronzani na EP za seniore.

Povezana vest:  Lalović: Šanse su male, ali boriću se za rvanje

Na sednici Organizacionog odbora za direktora prvenstva izabran je Milan Jelić, sekretar Rvačkog saveza Srbije, za sekretara prvenstva Jadranka Bukejlović sekretar RK „Proleter“ iz Zrenjanina, a izabrani su i predsednici i članovi nadzornog i organizacionog odbora.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta na ukazanom poverenju i uloženim sredstvima i dodao da će se rvači potruditi na predstojećem takmičenju na kome će učestvovati više od 1.100 takmičara iz 50 država, na dostojan način prezentuju našu zemlju i rvački sport.

Povezana vest:  EP TBILISI, Petorica Orlova na EP u Gruziji, Štefanek bez vize

– Rvanje je najstariji i naš najtrofejniji olimpijski sport. Nažalost, borimo se za status u porodici olimpijskih sportova i nadam se da ćemo tu i ostati, kao sport koji ima slavnu tradiciju i brojne medalje – rekao je Trajković.