erski i zivanovic partizan

SP ZA KADETE 2013

Počinje SP, Zrenjanin spreman za najbolje rvače

Sve je spremno za početak planetarnog skupa za kadete u Zrenjaninu. Očekuje se dolazak oko 1.200 sportista, trenera i ostalih pratećih lica iz preko 60 zemalja. U utorak i sredu (20. i 21.) na programu je takmičenje u grčko rimskom a potom slede borbe u slobodnom stilu za dečake i devojčice. Organizator Šampionata RK Proleter i Rvački savez Srbije ništa nisu prepustili slučaju tako da će na ovom takmičenju grad Zrenjanin biti na novom ispitu baš kao i organizatori.

Povezana vest:  EP AZERBEJDŽAN, Težak žreb za srpske rvače

Veliku pomoć u organizaciji šampionata pružili su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sportski savez Srbije, OKS, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine i Grad Zrenjanin.

Poslednju svetsku kadetsku medalju za Srbiju osvojio je Norbert Futo – 1995 a posle njega se kadetskom medaljom, na evropskom prvenstvu okitio Aleksandar Maksimović. Ipak, dostojan naslednik je Boban Živanović koji je na minulom EP u Budvi bio drugi tako da se od srpskog teškaša očekuje visoko mesto u Zrenjaninu.

Povezana vest:  Kristijan Fris i Radomir Petković pozitivni na doping kontroli!?

-Očekujem dobro rvanje. Spreman sam za takmičenje u Zrenjaninu i siguran sam u dobar rezultat. Medalja iz Budve mi je samo podstrek za ovo takmičenje. Rvem u utorak i jedva čekam da izađem na strunjaču – rekao je Boban Živanović.

Predsednik RSS Željko Trajković ima dosta posla i minulih meseci ništa nije prepuštao slučaju.

-Prethodnih meseci odradili smo veliki posao. Sada je na redu finiš a to je početak takmičenja. Očekujemo odlične borbe a bio bi prezadovoljan kada bi naši takmičari stigli do pobedničkog postolja. Svi naši reprezentativci su odlični tako da je svako kandidat za medalju. – rekao je Trajković. 

Povezana vest:  EP FINSKA 2014, Porazi na startu Maksimovića i Bala, pobeda Nemeša