devcic zeldi
PRVA RVAČKA LIGA
Potisje iznenadilo Krstaše
 
Na Crvenom krstu ekipa Potisja iznenadila je Radnički i zasluženo pobedila. Iako je tim iz Kanjiže stigao bez rvača u kategoriji do 60 kilograma ekipa Stanka Bogdana nije uspela da stigne do četiri pobede i tako stigne do prvepobede u sezoni. Ovako, Krstaši pognute glave čekaju sledeći duel.
Tragičar meča je Marko Devčić. Rvač Radničkog je u kategoriji do 74 kilograma sigurno počeo borbu ali je kiksom, na kraju prve runde gubio 4:2. Ipak, Devčić se ispravio i u parteru stigao da 10:4 ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Ipak, Norbert Zeldi je uspeo da savlada, u stojećem stavu Devčića, da ga spusti u parter i da ga tušira i tako donese, ispostaviće se, bitan poen, pobedu koja je Kanjiži donela i sva tri boda na gostovanju u srpskoj prestonici.
Kod Kanjiže odlični su bili Šefer i Šuljok koji su protivnike savladali tušem a pojačanje Krstaša Miloš Dejanović je pokazao da „pod stare dane“ ume da rve i rutinski je tuširao Sabloč Tota.
U Kragujevcu je Radnički pobedio Vitez sa 5:1 dok je u subotu Spartak pobedio Partizan sa 4:3. Slobodna je bila ekipa Novog Sada a Proleter i Radnički iz Sombora će naknadno rvati.
Rezultati borbi
Radnički (Beograd) – Potisje (Kanjiža) 3:4
Do 55 kg: Nađ (Radnički) – Sabolč (Potisje) 0:2
Do 60 kg: Đukanović – 2:0 (bb)
Do 66 kg: Dešić – Tamaš 2:0 (t. tuš)
Do 74 kg: Devčić – Zeldi 0:2 (tuš)
Do 84 kg: Marković – Šefer 0:2 (tuš)
Do 96 kg: Kovačević – Šuljok 0:2 (tuš)
Do 120 kg: Dejanović – Tot 2:0 (tuš)
Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Rvač Efendijev osvojio bronzanu medalju na MI