predsednistvo 1
PREDSEDNIŠTVO RSS
Trajković: Zalet za olimpijsku medalju, Abazov: Želim da pomognem
 
Na sednici Predsedništva Rvačkog saveza Srbije u Beogradu, predsednik Željko Trajković istakao je da usvajanjem programa i plana za narednu godinu rvački sport počinje zalet ka najvažnijem cilju u narednom olimpijskom ciklusu – osvajanju olimpijskog trofeja!
Usvojeno je da pripreme seniorskog nacionalnog tima ali i perspektivnih junior počinju 9. Januara naredne godine. Momci koji su ove godine stigli do odličja a to su Živanović, Nemeš I Horti, kao I selector Bojan Mijatov ali I klupski treneri Sente, Herkulesa, Partizana I beogradskog Radničkog biće nagrađeni od strane nacionalnog saveza.
U članstvo RSS primljena su dva nova kluba Borac iz Čačka i Smederevo a usvojen je izveštaj o kadetskom Šampionatu sveta  u Zrenjaninu. Vredni rvački radnici kluba Proleter, grada Zrenjanina i RSS dobili su samo pohvale za organizaciju.
-U ovoj sezoni, postignuti su značajni rezultati, posebno na Svetskom kadetskom prvenstvu u Zrenjaninu u avgustu i na tim uspesima treba graditi strategiju za naredni olimpijski ciklus i cilj je osvajanje olimpijske medalje 2016. u Riju. S obzirom da su osvojene tri medalje u Zrenjaninu sa najmlađim rvačima, smatram da imamo imamo potencijal i dobru generaciju koja garantuje da se uz angažovanje celokupne rvčake organizacije može doći do tog cilja.
Rvački sport se, ove godine, uspešno izborio sa najvećom krzom u istoriji i pretnjom da će biti izbačen programa Olimpijskih igara  2016. i 2020. i Trajković je naglasio:
– Promenili smo dosta propisa u rvanju i učinili ga pristupačnijim gledaocima. Čeka nas  i promena težina u kategoijama i to će, uveren  sam, potrajati, ali je jedino sigurno da će u grčko rimskom stilu broj kategija biti smanjen sa sedam na šest. Međunarodn rvčka federacija FILA će tokom naredne gdine veliku pažnju posvetiti i tom pitanju.
Govoreći o programu za narednu gdinu, Trajković je rekao:
– Pripreme počinju 9. janara iduće godine. Čeka nas Evropsko prvenstvo u Finskoj u Vanti od 1. do 6. aprila a potom i Svetsko prvenstvo u Uzbekistanu u Taškentu od 8. do 14. septembra a cilj su – medalje. Ove godine nam je izmakao trofej na SP u Budimpešti, peto mesto nije neuspeh ali moramo da napravimo i korak dalje. Biće posvećena pažnja mlađim kategorijama jer ima dosta takmičenja i za mlađe uzraste. Srbija će 30. juna u Kanjiži biti domaćim Mediteranskog prvenstva u rvanju.
Trajković je izrazio veliko zadovoljstvo što je novi član Predsedništva  RSS Jusif Abazov iz Azerbejdžana koji je imenovan za potpredsednika za međunarodnu saradnju:
-Abazov potiče iz ugledne rvačke porodice  iz Azerbejdžana gde je rvanje izuzetno popularno. Njegov otac Abaz je istaknuti rvački radnik i počasni član FILA i očekujemo da uz njihovu pomoć unapredimo saradnju sa međunarodnom federacijom ali i sa zemljama gde je rvanje razvijeno – rekao je Trajković.
Jusif Abazov je učestvovao u radu Predsedništva RSS i naglasio da  ima mnogo prostora za unapređenje međunarodne saradnje:
– Mnogo volim Srbiju i stekao sam brojne prijatelje za kratko vreme koliko sam u Beogradu. Čast mi je i zadovoljstvo da sam uključen u rad Rvačkog saveza Srbije koje ima odlične rezultate, sjajne rvače i veliki broj vrlo cenjenih rvačkih radnika, među kojima je i Nenad Lalović, predsednik FILA, koji je mnogo učinio za afirmaciju rvanja u svetu a posebno u olimpijskom pokretu. Naš zajednički cilj u RSS je da iduće godine bude više medalja nego ove, a da 2016. u Riju Srbija dobije, posle 20 godina, olimpijsku medalju.
predsednistvo 2
Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Tamara Kanački ispala u drugom kolu