fris_baku_2010_EPEP AZERBEJDŽAN

Porazi Orlova na startu

 

Prvog dana seniorskog evropskog prvenstva u grčko rimskom stilu prošao je katastofalno za srpske Orlove. Danas su nastupila trojica reprezentativaca Srbije i sva trojica su zaustavljena na startu takmičenja.

Iako se od Kristijana Frisa, Davora Štefaneka i Aleksandra Maksimovića najviše očekivalo, iako se na konferenciji za medije pred odlazak za Azerbejdžan najavljivala medalja, a pobedničko postolje odnosilo se na pomenutu trojicu takmičara od slavlja u taboru Orlova nema ništa.

Naime, jedino je Fris koji je prošao prvo kolo pobedivši Finca Vile Ilmari Kakija (2:0), ali je sledeću borbu izgubio od Laše Gogitadzea iz Gruzije.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Davor Štefanek osvojio bronzu

U kategoriji do 66 kilograma mladi, Aleksandar Maksimović nije imao svoj dan te je izgubio u prvom kolu od vršnjaka iz Norveške Mariusa Tomesena (2:1).

Najmanje šanse za bilo kakav prolazak imao je Davor Štefanek. Naime, od Štefaneka se očekivalo da donese željenu težinu u Azerbejdžan (do 60 kg) I iako je sleektor Milorad Dokmanac u medijima najavljivao da je Štefanek na korak do željenog cilja, što se kilograma tiče, to se nije dogodilo, te je dan pred merenje Stručni štab RSS odlučio da Štefaneka “digne” u kategoriju do 74 kilograma. Izmoren skidanjem kilograma, pa nabacivanjem istih, jer je morao da ima preko 66 kilograma da bi mogao da se tkamiči u kategoriji do 74 kilgorama, Štefanek je izgubio od prosečnog Čeha Tomaša Sobeckijim (2:0).

Povezana vest:  EP FINSKA 2014, Porazi na startu Maksimovića i Bala, pobeda Nemeša

Sutra na stunjaču izlaze poslednja dvojica srpskih takmičara. U kategoriji do 84 kilgorama nastupaće Petar Balo, koji je, možda I jedini, koji je delovao raspoloženo pred polazak za Baku I on će se tkamičiti u, možda i natežoj kategoriji, do 84 kilograma. Srpski kolos Radomir Petković nastupa u kategoriji do 120 kilograma.

Posle poraza trojice rvača selector Milorad Dokmanac rekao je:

Povezana vest:  GOLDEN GRAND PRI AZERBEJDŽAN 2014, Štefanek treći, Fris peti

– Došli smo po medalju i još uvek ne odustajemo. Na žalost, momci danas nisu uspeli da osvoje medalju iako za to imaju kvalitet, ali već sutra je novi dan.