radomir_petkovic_odeloEP AZERBEJDŽAN

Težak žreb za Petkovića i Baloa

 

Preostala dvojica srpskih rvača Radomir Petković (do 120 kg) i Petar Balo (do 84 kg) nastupaju sutra na evropskom prvenstvu u rvanju grčko rimskim stilom. U glavnom gradu Azerbejdžana, bivšoj Sovjetskoj republici okupili su se najbolji takmičari Starog kontinenta.

Ipak, posle poraza trojice rvača Kristijana Frisa, Aleksandra Maksimovića i Davora Štefaneka na redu su Petković i Balo.

Povezana vest:  RVAČKA LIGA SRBIJE, Pirova pobeda Kanjiže, Šuljok se nesportski ponašao

Kod Petkovića u kategoriji ima 18 takmičara a u prvom kolu srpski kolos imao je sreće da izvuče broj tri i tako izbegne prvo kolo ali u narednom kolu Petković će se sastati sa predstavnikom Azerbejdžana Musulumom Muslumovim. Petković je prošle godine ostvario sjajane rezultate. Okitio se sa dve medalje na Mediteranskim igrama, kako u grčko rimskom tako i u slobodnom stilu a u Ligi šampiona za matični klub beogradski Partizan doneo je prevagu u dva ključna meča i ekipi iz Humske 1 doneo titulu prvaka u Ligi šampiona.

Povezana vest:  DRUGI KUP SRBIJE, Partizan želi novi trofej

Petar Balo, povratnik u nacionalni tim, u svojoj težinskoj kategoriji ima 26 rvača. U prvom kolu rvaće sa Austrijancem Amerom Hrustanovićem (1988). Naturalizovani Austrijanac na minulom SP u Danskoj bio je 14 a u Litvaniji na EP 18. Tako da Baloa očekuje lak posao u prvom meču. U drugom meču Balo bi trebalo da se sastane sa boljim iz meča Meloni Moumonvi (Francuska) – Andrei Baranouski (Belorusija). Tamnoputi Francuz je izuzetan rvač. Na kvalifikacionom turniru za OI u Pekingu, u Rimu Melonin je bio prvi. U Herningu na SP prošle godine bio je drugi, na Mediteranskim igrama treći a na EP u Sofiji bio je treći. Sa druge strane Belorusi dolaze sa mladim borcem.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Gazdak poražen u repesažu