proleter finale 9

FINALE PLEJ OFA PRVE RVAČKE LIGE

Proleteru nova titula

Rvači Proletera odbranili su titulu u Prvoj rvačkoj ligi pobedivši u finalu Plej ofa, sa 6:1, ekipu „Novi Sad“ u Sali gimnazije u Zrenjaninu. Ovo je bila 13 titula crveno belih iz Bečkereka ali skoro nije viđeno bolje rvanje.

U prvom meču, u polufinalu Plej ofa puleni Bojana Mijatova bili su neprikosnoveni i bez mnogo muke savladali somborski Radnički ali to nije išlo lako i u finalu. U prepunoj Sali gimnazije u centru Zrenjanina svaka borba bila je pravi „rat“… rovovska borba vodila se na svakom delu strunjače, svaka sudijska odluka se preispitivala, sve je bilo napeto a cilj je bila titula šampiona. Ipak, na papiru, favorit je bio Proleter ali na strunjači momci iz Novog Sada nisu se dali.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Svečana akademija povodom 100 godina rvačkog sporta u Srbiji

Jedina borba u kojoj nije bilo govora ko će biti pobednik bila je u kategoriji do 60 kilograma gde je Kristijan Fris pobedio Lackovića. Braća Nemeš su se dobrano namučila u duelima sa Boškovim i Valdemarom Štajerom kao i Petar Balo sa Stankićem. Videlo se da se sa momcima iz Novog Sada radi, da imaju snage i volje ali im je u finalu falilo rvačkog znanja koji su imali momci iz Petrovgrada. U kategoriji do 96 kilograma, iako je bilo sve rešeno i momci su već i slavili a Stanojčić je na strunjači svih šest minuta odrvao „muški“ protiv neugodnog Miočinovića koji se u nekoliko navrata ponašao i van rvačkog duha.

Jedina borba u kojoj su crveno beli izgubili bila je najteža (do 120 kg) ali je Franjković, iako je poražen proglašen za najboljeg rvača lige. Nemanja Pavlović uspeo je da savlada iskusnog Franjkovića ali to je bilo dovoljno samo da rezultat bude 6:1 na tabeli. Za najboljeg sudiju lige proglašen je Nikola Torbica, najbolji trener je Bojan Mijatov, normalno dok je za najboljeg mladog rvača proglašen Nemeš.

Povezana vest:  Gruzijskom rvaču oduzeta olimpijska medalja zbog dopinga

Pehar prvaka Prve rvačke lige, iz ruku predsednika RSS Željka Trajkovića uzeo je Kristijan Fris koji je bio prezadovoljan odbranom titule.

-Pružili smo maksimum i pobedili – rekao je Fris.

Prvi čovek nacionalnog saveza Željko Trajković je posle finala rekao:

-Sve četiri ekipe bile su izuzetne. Imali smo prilike da vidimo odlično rvanje u sve četiri borbe. Organizator je bio na nivou a sala gimnazije bila je tesna za sve koji su hteli da gledaju Plej of. Žao mi je što Plej of nije mogao da se održi u Kristalnoj dvorani zbog održavanja svetskog prvenstva u rukometu za žene jer bi, siguran sam hala bila puna.

Povezana vest:  26. „GEDŽIN” MEMORIJAL, Reprezentacija SAD stigla u Beograd

FINALE

Proleter – Novi Sad

Do 55 kg: Marković – Vuković 1:0

Do 60 kg: Fris – Lacković  1:0

Do 66 kg: M. Nemeš – Boškov 1:0

Do 74 kg: V. Nemeš – Štajer 1:0

Do 84 kg: Balo – Stankić 1:0

Do 96 kg: Stanojčić – Miočinović 1:0

Do 120 kg: Franjković – Pavlović 0:1