stefanek sokol (1)
GRAND PRI MAĐARSKA
Davor Štefaneku prvi, Nemeš treći
 
Prvog dana Gran prix turnira u Szombatheyu na “GRAN PRIX – HUNGARY” rvači Srbije su ostavili veoma lep utisak. Osvojene su dve vredne medalje.
Do finala Davor Štefanek (do 66 kg – 26 takmičara) je ostvario četiri pobede i to sve četiri tušem, a najvrednija je svakako pobeda nad Olimpijskim i svetskim šampionom iz Irana – Norozi Omidom. Rezultati po kolima : I kolo – Temirov Lenyr (UKR 5-0), II kolo – Norozi Omid (IRI) 5-0, III kolo – Bjerehus Fredric (DEN) 5-0, Polufinale – Valmaki Tero (FIN) 5-0. U finalu je savladao gruzijca Davitaia Sachino sa 7-6, iako je prvu rundu gubio sa čak 4-0.
Uz zlatnu medalju Davoru Štefaneku je pripala i nagrada od 1.000 evra  osigurn nastup na finalu Gran prixa u Azerbedjanu u julu.
BORBE ZA MEDALJU:
66 kg (26 rvača)
FINALE  I – II mesto / Stefanek (SRB) -Sachino (GEO) 7-6 (0-4, 7-2)
1. Davor Stefanek (SRB)
2. Sachino Davitaia (GEO)
3. Omid Noroozi (IRI) – Marius Thomesen (NOR)
5. Tero Valimaki (FIN) – Dominik Etlinger (CRO)
 
Viktor Nemeš (do 75 kg – 20 takmičara) je u svom debitanstskom nastupu u seniorskoj konkurencijii na Gran prix turniru osvojio treće mesto. U prvom kolu je bio slobodan. U drugom kolu je pobedio Japancem Kanakubo Takehiri. U četvrtfinalu je pobedio Kutynycz Arkadisu (POL). U polufinalu je izgubio od Iranca Abdolvali Saeed. U borbi za bronzanu pobedio je poljaka  Piotr Pczepiorka
BORBE ZA MEDALJU:
75 kg (20 rvača)
Madsen  (DEN)- Abdovali  (IRI) 2-0
1. Mark O. Madsen (DEN)
2. Said Abdovali (IRI)
3. Nemes Viktor (SRB) – Zurabi Datunashvili (GEO)
5. Piotr Pczepiorka (POL) –  Robert Rosengren (SWE)
 
Aleksandar Maksimović (66 kg) je u prvom kolu izgubio od Olimpijskog i svetskog šampiona iranca Norozi Omidom. Budući da je već u drugom kolu iranac izgubio od Davora Štefeneka nije dobio priliku za nastup u repesažu. Mate Nemeš je u istoj težinskoj kategoriji u prvom kolu izgubio od Valimaki Tero (FIN) sa 6-2 u bodovima.  Finac je izgubio od Štefaneka u polufinalu tako da nie dobio priliku za borbe u repesažu.
Nemanja pavlović (do 130 kg – 14 takmičara) je u prvom kolu izgubio od Euren Johan (SWE) tehničkim tušem. Budući da je šved izgubio u polufinalu nie dobio priliku za nastup u repesažu.
Sutra nastupaju ostali srpski rvači: 59 kg – Fris Kristian, 80 kg . Balo Petar i Dukić Dragutin i 98 kg – Franjković Dejan.
Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Rezultati i tabela, Partizan prvi