rvanje radnicki trofej 2014
„TROFEJ BEOGRADA” I DRUGI KUP SRBIJE
Spektakl na Krstu, kadeti spremni
 
Tradicionalni, međunarodni turnir za kadete „Trofej Beograda” biće organizovan u subotu na Crvenom krstu od 11.30 do 15.30. Uz učešće sedam selekcija (pored Srbije, stižu takmičari iz Bugarske, Grčke, Mađarske, BiH, Švedske i iz Hrvatske dve ekipe) i 150 rvača, nema sumnje da će turnir da ispuni očekivanja, kako organizatora, tako i posetilaca.
– Zahvalio bih se gradu Beogradu, odnosno Gradskom sekretarijatu za sport, bez čije pomoći ne bismo mogli da iznesemo organizaciju turnira – poručio je Mladen Kecman, direktor manifestacije „Trofej Beograda”.
Na turniru će da učestvuju i rvači sa Krsta.
– Iz Radničkog će na takmičenju učestvovati šest kadeta i potencijalno, očekujemo dve medalje. Konkurencija će da bude izuzetno jaka. Oko 100 takmičara iz Srbije i 50-ak iz inostranstva garantuju kvalitet – rekao je Kecman.
Pored međunarodnog karaktera, turnir na Crvenom krstu biće i drugi Kup Srbije za kadete.
– Očekuje nas vrlo vredan i interesantan turnir, značajan za napredak naših mladih rvača. Jedan od glavnih problema kod nas je sticanje iskustva za ono što kasnije sledi. Pošto ne možemo decu često da pošaljemo u inostranstvo, mi smo svet doveli u Beograd. Turnir ima dugogodišnju tradiciju. Uvek je bio besprekorno organizovan,  pa nemam dilemu da li će i ovogodišnji da prođe u najboljem redu. Zanimljivo je da se odazvao veliki broj zemalja. Pozvao bih ljude da dođu i pruže podršku mladim borcima, da vidimo koliko od njih možemo da očekujemo u budućnosti – poručio je Goran Kasum, predsednik Rvačkog saveza Beograda.
Pre konferencije za medije, Radnički je organizovao i Upravni odbor. Razume se, najviše zbog uspešne organizacije današnjeg događaja.
– Drago mi je što imamo ovakav turnir. Pozivam medije da nas podrže. Nadam se da će i ove godine sve da funkcioniše kao i prethodnih – jasno će Dragan Šebulov, prvi čovek Radničkog.
Klub sa Crvenog krsta mnogo ulaže u rad sa decom.
– Mali napor koji svi ulažemo, mnogo znači za omladinu, ne samo da se deca sklone sa ulice, već i da delikatan period razvoja na neki način afirmiše kroz sport i pripremi se za neke budućne uspehe – smatra potpredsednik Skuptšine Radaničkog Nenad Vuković.
Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma nastavila seriju, poraz Majamija na debiju Dragića