rajko kzn gedza 2014
28. MEMORIJAL “GEDŽA”
Baltić: Turnir premašio očekivanja!
 
Završen je 28. memorijal „Ljubomir Ivanović Gedža”. Prošlog vikenda, 88 učesnika iz 16 zemalja, boravilo je u srpskoj prestonici i borilo se za naslov najboljeg na prestižnom turniru. Najbolji takmičar bio je srpski reprezentativac Aleksandar Maksimović.
– Red je da stavimo tačku. Po broju učesnika i kvalitetu, turnir je verovatno bio najbolji, premašio je očekivanja. Opravdali smo renome organizatora i domaćina. Pred 17 najjačih nacija smo pokazali kako se organizuje ovakav turnir. Ništa ne bismo mogli da nije bilo podrške Ministartsva omladine i sporta, Sekretarijata za sport grada Beograda, SO Mladenovac i SO Voždovac. Hvala i mnogima drugima koji su na bilo koji način pomogli – poručio direktor turnira Rajko Baltić.
Uz RK Partizan bio je Gradski sekretarijat za sport, odnosno Dragoljub Kočović.
– Na meni je da dam ocenu o turniru, koja nije pristrasna. Sjajna organizacija, uz učešće velikog broja takmičara. To mogu samo čisti zaljubljenici u sport. Znam iz iskustva, bio sam 12 godina na čelu karate organizacije, da u amaterskim sportovima, gde nema novca, samo uz ljubav može da se organizuje ovakvo takmičenje. Hvala, pre svega, Rajku Baltiću, jer da nije njega, ovaj turnir bar ne bi bio organizovan na ovom nivou – poručio je podpredsednik Organizacionog komiteta, Kočović.
U ime SO Voždovac prisutnima se obratio Milan Todić.
– Ovo mini Evropsko prvenstvo prvi je preduslov za slanje pozitivnog signala. Opština Voždovac je, kao i ranijih godina, prepoznala važnost događaja. Svaka čast na organizaciji, jer nije lako u ovo vreme okupiti najbolje pojedince na jednom mestu – poručio je član Veća gradske opštine Voždovac.
 
U AVGUSTU NOVO TAKMIČENjE
SP za veterane u Beogradu
Kako reče direktor turnira Rajko Baltić, za RK Partizan predstoji kratka pauza, a onda organizacija novog takmičenja.
– Od 21. do 31. avgusta očekuje nas Svetsko prvenstvo za veterane. Biće preko 60 zemalja, odnosno preko 800 takmičara u slobodnom i grčko-rimskom stilu. Takmičenje će da bude organizovano u SRC Šumice – kaže Baltić.
Povezana vest:  Mladenovac u eliti