rvaci aerodrom april
RVAČI OTPUTOVALI U FINSKU
Orlovi: Idemo po medalje!
 
U četvrtak ujutru srpski tim u grčko rimskom stilu u rvanju otputovao je za Finsku gde će se u subotu i nedelju boriti za medalje na Evropskom prvenstvu. Ekipa je pred put bila raspoložena a boje srpske zastave u gradu Vantaa kraj Helsinkija braniće petorica reprezentativaca i to Kristijan Fris (do 59 kg), Davor Štefanek (do 66 kg), Aleksandar Maksimović (do 71 kg), Viktor Nemeš (do 75 kg), Petar Balo (do 80 kg).
Pored strunjače stajaće selektor i trener Stojan Dobrev i Sreten Damjanović. Pred ulazak u avion Dobrev je bio kratak i jasan.
-Momci su dobro. Sa kilažom su odlični i psihofizički su spremni. Idemo da se rvemo i da pružimo maksimum u Finskoj – rekao je Dobrev.
U petak se mere i znaće protivnike Fris i Štefanek. Momak iz Subotice bio je izuzetno raspoložen a prve reči su mu bile:
-Poslaću poruku da sam u finalu!
Posle toga je rekao:
-Konkurencija je velika ali smo se dobro spremali. U pripremnom periodu sam bio odličan i tako ću nastaviti i u Finskoj – rekao je Štefanek.
Poslednjeg dana takmičenja EP, u nedelju, nastupaju Maksimović, Nemeš i Balo.
-Poslednja provera u Beogradu bila je odlična i siguran sam u dobar plasman ne Evropskom prvenstvu. Bili smo na pripremama i imali veliki broj kontrolnih mečeva tako da sada mora da se vidi rezultat. Želja mi je da se ponovo domognem pobedničkog postolja, što nije nemoguće – rekao je Maksimović.
Mladi Viktor Nemeš bio je kratak.
-Ništa nije nemoguće…  
U subotu nastupaju Kristijan Fris i Davor Štefanek a na programu su kategorije do 59 kg, do 66 kg, do 98 kg i do 130 kg, dok u nedelju nastupaju Aleksandar Maksimović, Viktor Nemeš i Petar Balo a na strunjače izlaze takmičari u kategorijama do 71 kg, do 75 kg, do 80 kg, do 85 kg.
Povezana vest:  EP U FINSKOJ 2014, Orlovi spremni za Šampionat